Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/67587/dirbtinis-intelektas-neaplenkia-ir-statybu-vokietijos-imone-modernius-sprendimus-kurs-vilniuje/spausdinti/

Dirbtinis intelektas neaplenkia ir statybų: Vokietijos įmonė modernius sprendimus kurs Vilniuje

Publikuota: 2019-04-04 07:45
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LRT.lt

Vokietijos įmonė „Eisfeld Ingenieure“, siūlanti modernius statybos inžinerijos sprendimus, atidaro savo padalinį Vilniuje. Per ateinančius metus ketinama suburti 20 specialistų komandą.

Bendrovė „Eisfeld Ingenieure“, kurios buveinė yra Kaselyje, Vokietijoje, gali pasigirt 75 metų patirtimi statybos inžinerijos srityje. Taikydama naujausią BIM (informacinio statinio modeliavimo) programinę įrangą ir užtikrindama efektyvius ir aplinką tausojančius procesus, įmonė įtraukia naujoves ir siūlo į ateitį orientuotus statybos inžinerijos sprendimus. Naujajame Vilniaus biure bus plėtojamos pagrindinės bendrovės paslaugos, o Lietuvos komandą daugiausia sudarys statybos inžinerijos specialistai.

Lietuvos komanda bus atsakinga už statybos pramonės skaitmeninių planavimo procesų valdymą. Kadangi bendrovei reikės specialistų, išmanančių BIM procesus, ji pasiruošusi ne tik įdarbinti vietos talentus, tačiau ir kurti pridėtinę vertę judėdama pirmyn.

„Jau užmezgėme ryšius su Vilniaus Gedimino technikos ir Vilniaus universitetais. Mūsų tikslas – Lietuvoje plėtoti nuo bakalauro iki doktorantūros lygio studentų tyrimų ir vystymo projektus, kurie susiję su dirbtiniu intelektu grįstais sprendimais, siekiant automatizuoti modeliavimo procesą, taikant mašininio mokymosi metodus. Taip pat, siekdami puoselėti ryšius su Vokietija ir plėsti specialistų patirtį, rengsime stažuotes, studentų mainų programas, vasaros mokyklas ir specialius mokymus“, – sakė bendrovės „Eisfeld Ingenieure AG“ generalinis direktorius profesorius dr. Michaelis Eisfeldas.

„Lietuvoje šiuo metu veikia daugiau nei 40 įmonių, vystančių dirbtinio intelekto pagrindu veikiančius sprendimus. Daugelis jų orientuoti į finansų, logistikos, prekybos, kibernetinio saugumo ir kitus sektorius. Statybų ir projektavimo sektoriui dirbtiniu intelektu grįstus sprendimus kursianti „Eisfeld Ingenieure“ svariai prisidės prie šalies dirbtinio intelekto bendruomenės augimo tiek kiekybiškai, tiek kokybiškai“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

„Investuok Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Katinas džiaugiasi, kad „Eisfeld Ingenieure“ prisijungė prie Lietuvoje augančios Vokietijos verslo bendruomenės: „Iš tiesų, džiugu, kad tokios inovatyvios inžinerijos įmonės kaip „Eisfeld Ingenieure“ įdarbina mūsų užaugintus talentus, kurie padeda joms augti. Ypač malonu, kad mūsų Vokietijos įmonių bendruomenė ir toliau plečiasi.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!