Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/67558/susijunge-dvi-analitikos-sprendimu-imones-s2p-ir-soltus/spausdinti/

Susijungė dvi analitikos sprendimų įmonės „S2P“ ir „Soltus“

Publikuota: 2019-04-02 10:48
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Apie susijungimą praneša dvi ilgametės verslo analitikos (angl. Business Intelligence) sprendimų įmonės – „S2P“ ir „Soltus“. Nuo šiol abi bendrovės veiks vienoje IT įmonių grupėje ir kartu teiks paslaugas keliomis dešimtims Lietuvos ir užsienio įmonių, kuriose iš viso dirba daugiau nei 100 tūkstančių darbuotojų.

Skatins geriau išnaudoti dirbtinį intelektą

„Sprendimą susijungti lėmė noras plėsti kompetencijas technologiniuose sprendimuose. Skatinsime klientus aktyviau išnaudoti dirbtinio intelekto galimybes. Populiariausios Lietuvoje analitikos platformos tokios, kaip IBM, Microsoft, SAP, Oracle jau siūlo šią technologiją. Taip pat dar aktyviau dirbsime kurdami didžiųjų duomenų analitikos ir atskiroms industrijoms skirtus analitikos sprendimus. Tikime, kad abiejų įmonių sukauptos kompetencijos leis mums būti viena iš lyderiaujančių įmonių šiose srityse“, – teigė UAB „S2P“ direktorius Dalius Butrimas.

Daugiau kaip 10 metų individualius analitikos sprendimus taikančios įmonės nuo šiol galės pasiūlyti dar daugiau paslaugų, tokių kaip analitikos sistemų nuoma (SaaS, Software as a Service), duomenų konsolidavimas iš skirtingų šalių panaudojant debesijos technologijas, taip pat sistemų integracijos.

Kuria sprendimus ministerijoms, universitetams ir didelėms verslo įmonėms

„S2P“ ir „Soltus“ sukaupė patirtį kurdamos analitikos, planavimo-biudžetavimo ir konsolidavimo sprendimus įvairioms ministerijoms, joms pavaldžioms institucijoms bei verslo įmonėms. Įmonių paslaugomis naudojasi tokios organizacijos kaip KTU, „Lietuvos oro uostai“, „Retal“, „MicroMatic“, „ATEA Group“, „Baltic Transline“, „Achema“, „Lemora“ ir kt. Iš viso po susijungimo abi IT įmonės teiks paslaugas daugiau nei 40 Lietuvos ir užsienio bendrovių.

„S2P“ yra įdiegusi kompleksinius sprendimus, apjungdama kelias dešimtis duomenų šaltinių analitikos, planavimo - biudžetavimo ir finansinio konsolidavimo srityse. „Soltus“ specializuojasi verslo įmonių duomenų analitikoje – įmonė kuria greitai pritaikomus analitikos sprendimus, skirtus kainodaros, gamybos pralaidumo, pirkimų efektyvumo, finansų valdymo sritims.

„S2P“ ir „Soltus“ sprendimai padeda įmonėms kas mėnesį per kelias dienas gauti konsoliduotą įmonių grupės finansinį rezultatą, greitai ir paprastai suformuoti biudžetą bei sumodeliuoti būsimus įmonės rezultatus. Sparčiai keičiantis situacijai rinkoje IT bendrovių teikiami sprendimai padeda auginti pardavimus, laiku pastebėti kaip keičiasi klientų elgsena, didinti pelningumą, valdyti kainodarą, įgyvendinti pasirinktus kaštų paskirstymo modelius, analizuoti surengtų akcijų efektyvumą, taip pat segmentuoti prekes ir formuoti produktų krepšelius.

Galės pasinaudoti ir mažos bei vidutinio dydžio įmonės

„Pastaraisiais metais analitikos sprendimai, skirti vidutinio dydžio įmonėms, patobulėjo, tapo prieinami ir populiarūs. Šiuo metu matome sparčiai augantį poreikį lankstiems bei prieinamiems planavimo ir biudžeto sudarymo sprendimams. Mūsų įmonių susijungimas leis sukauptą patirtį pritaikyti ne tik didelėse, bet ir vidutinio dydžio organizacijose“, – teigia „Soltus“ direktorius Simas Baranauskas.

Po susijungimo „Soltus“ tapo bendrovės „S2P“ dukterine įmone. Simas Baranauskas ir toliau vadovaus „Soltus“ įmonei, o Dalius Butrimas – „S2P“ komandai.

Šiose įmonėse dirbančių specialistų patirtis verslo procesų valdymo ir analitikos technologijų srityse viršija 10 metų. „S2P“ ir „Soltus“ sukurtus analitikos įrankius naudoja organizacijos, kuriose iš viso dirba daugiau nei 100 tūkstančių darbuotojų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!