Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/67456/nuo-siol-jau-teikiamos-ilgalaikes-paskolos-imonems-kurios-planuoja-diegti-energija-taupancias-priemones/spausdinti/

Nuo šiol jau teikiamos ilgalaikės paskolos įmonėms, kurios planuoja diegti energiją taupančias priemones

Publikuota: 2019-03-25 18:30
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

UAB „Viešųjų investicijų plėtros agentūra“ ir AB „Energijos skirstymo operatoriaus“ (AB ESO) bendrai įsteigta Energijos efektyvumo finansavimo platforma (toliau – EEFP) pristato finansinę priemonę, skirtą juridiniams asmenims, diegiantiems energijos vartojimo efektyvumą didinančias priemones, kurios apima įrangos ir technologijų (technologinių sprendimų) diegimą (įskaitant ir pastatų energetinių savybių gerinimą).

Siūloma finansinė priemonė - ilgalaikė paskola, o paskolos gavėjais gali būti juridiniai asmenys, turintys tiek smulkios ir vidutinės įmonės, tiek ir didelės įmonės statusus.

Su EEFP suteikiamomis ilgalaikėmis paskolomis yra galimybė įgyvendinti savo planus tiems juridiniams asmenis, kurie jau įgyvendina ar dar planuoja įgyvendinti energijos vartojimo audituose pateiktas rekomendacijas bei vysto energijos vartojimo efektyvumo didinimo projektus.

EEFP kviečia visus juridinius asmenis teikti paraiškas ir prisijungti prie energijos efektyvumo didinimo projektų įgyvendinimo.

Paskolą, skirtą energinio efektyvumo projektų įgyvendinimui, gali gauti kiekvienas juridinis asmuo, atitinkantis minimalius kvalifikacinius reikalavimus, kurie yra apibrėžti Paskolų, skirtų energinio efektyvumo projektų įgyvendinimui, suteikimo tvarkos apraše . Paskolos energinio efektyvumo projektų įgyvendinimui iš EEFP suteikiamos iki 10 metų laikotarpiui ir išmokamos dalimis už įgyvendintus projektus. Kiekvieno juridinio asmens pateikta paraiška bus individualiai vertinama ir nustatoma galima tikslinė siektinų įgyvendinti energinio efektyvumo projektų paskolos suma bei konkreti palūkanų norma. Konkreti pareiškėjui taikoma paskolos palūkanų marža nustatoma paraiškos vertinimo metu, kuri gali svyruoti tarp 4–8 proc

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!