Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/67173/keiciasi-elektros-irenginiu-prijungimo-prie-skirstomuju-tinklu-ikainiai/spausdinti/

Keičiasi elektros įrenginių prijungimo prie skirstomųjų tinklų įkainiai

Publikuota: 2019-03-01 18:14
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), siekdama užtikrinti, kad vartotojai už elektros įrenginių prijungimą mokėtų būtinosiomis sąnaudomis pagrįstą kainą, patvirtino naujus prijungimo prie AB „Energijos skirstymo operatorius“ skirstomųjų tinklų įkainius, kurie bus taikomi nuo 2019 m. balandžio 1 d.

Keičiasi elektros įrenginių prijungimo prie skirstomųjų tinklų įkainiai

Pagal naują tvarką (Elektros energijos įrenginių prijungimo prie elektros tinklų įkainių nustatymo metodiką) atskirai išskiriamas įkainis už projektavimo darbus: vartotojas gali rinktis, ar prijungimo darbų projektą rengs operatorius, ar kitas subjektas, turintis teisę verstis šia veikla. Todėl skaičiuojant įkainį už 1 kW galios įrengimą nebus įskaičiuojamos projekto parengimo išlaidos.

Keičiasi įmokos už 1 m elektros tinklo nutiesimą skaičiavimas – bus taikomas trumpiausias geometrinis atstumas, o ne faktinis, kaip buvo iki šiol. Tai leis vartotojams aiškiai matyti prijungimo kainos struktūrą.

Įkainius, kurie galios nuo 2019 m. balandžio 1 d., rasite VKEKK tinklalapyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!