Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/66905/socialiniai-tinklai-dideja-ir-nepasitikejimas-ir-pelnas/spausdinti/

Socialiniai tinklai: didėja ir nepasitikėjimas, ir pelnas

Publikuota: 2019-02-08 07:47
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Indrė Kiršaitė
Inf. šaltinis: LRT radijas, LRT.lt

Nors socialinius tinklus krečia skandalai dėl privačių duomenų apsaugos, šių įmonių pelnas ir vartotojų skaičius nuolat didėja. Skaičiuojama, kad socialiniais tinklais naudojasi beveik pusė pasaulio žmonių.

Socialiniai tinklai: didėja ir nepasitikėjimas, ir pelnas

„Facebook“ pelnas nuolat auga, o praėjusių metų privačių duomenų skandalai, tarp jų ir „Cambridge Analytica“, tik trumpam sulėtino įmonės pelno augimą. Per paskutinius tris mėnesius „Facebook“ pasiekė rekordinį 7 milijardų pelną ir lyginant su praėjusiais metais įmonės akcijų vertė padidėjo 30 procentų.

Kalbama, kad „Facebook“ krečiantys privačių duomenų nutekinimo skandalai turėtų mažinti pasitikėjimą socialiniais tinklais apskritai, tačiau didėja ir kitų socialinių tinklų populiarumas bei pelnas – trečiasis pagal populiarumą socialinis tinklas „Twitter“ po ilgo laiko pastaruosius metus dirba pelningai ir nuolat auga jo vartotojų skaičius.

Tarp jaunuolių iki 25 metų itin populiarus socialinis tinklas „Snapchat“ nebepraranda vartotojų kaip anksčiau ir trečiadienį jo vertė padidėjo 20 procentų, o vaizdo įrašų socialinio tinklo „Youtube“ – 11 procentų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!