Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/66801/amd-sudare-nauja-silicio-ploksciu-gamybos-sutarti-su-globalfoundries/spausdinti/

AMD sudarė naują silicio plokščių gamybos sutartį su „GlobalFoundries“

Publikuota: 2019-01-31 07:37
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

AMD jau ne pirmą kartą koreguoja silicio plokščių gamybos sutartį su „Globalfoundries“. Pagal prieš tai buvusią sutartį AMD turėdavo mokėti baudą, jei gamina lustus kur nors kitur, o ne „Globalfoundries“ fabrikuose, bet dabar sąlygos keičiasi.

„Globalfoundries“ atsisakė 7 nm litografijos tobulinimo, o tai verčia AMD ieškoti kitų parnerių, kurie gali pasiūlyti pažangiausią gamybos metodą. „Globalfoundries“ negalint pasiūlyti konkurencingos litografijos AMD nelieka nieko kito, kaip procesorius ar grafikos procesorius gaminti kitur. Atrodytų kvaila „Globalfoundries“ mokėti už tai ko jie net negali pasiūlyti, dėl to ir atsirado nauja sutartis.

Dabar AMD galės laisvai gaminti 7 nm ar pažangesnius lustus TSMC ar „Samsung“ fabrikuose nieko nemokant „Globalfoundries“. AMD ir toliau lieka „Globalfoundries“ partneriu kai kalba eina apie 12 nm ar senesnes litografijas.

Priminsime, kad 2008 metais AMD pardavė savo silicio plokščių gamyklas iš kurių ir gimė „Globalfoundries“. AMD ir „Globalfoundries“ yra ilgamečiai partneriai ir jų bendradarbiavimas dar tęsis bent iki 2021 metų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!