Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/66622/vis-daugiau-uzsienio-startuoliu-renkasi-kurti-versla-lietuvoje/spausdinti/

Vis daugiau užsienio startuolių renkasi kurti verslą Lietuvoje

Publikuota: 2019-01-16 19:39
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Du metus Lietuvoje veikianti užsienio startuolių pritraukimo į Lietuvą programa „Startup Visa“ sulaukia vis daugiau susidomėjimo. Praėjusiais metais norą dalyvauti programoje ir vystyti verslą Lietuvoje išreiškė 178 užsienio įmonės arba 41 proc. daugiau nei pirmaisiais programos metais.

Vis daugiau užsienio startuolių renkasi kurti verslą Lietuvoje

„Sėkmingiausios ir didžiausios pasaulyje startuolių lokacijos – Silicio slėnis, Singapūras, Stokholmas ar Barselona – išaugo ne tik toje vietoje gyvenančių specialistų dėka. Globaliais startuolių centrais šias lokacijas pavertė patrauklumas užsienio talentams. Siekdama tapti vienu iš Europos startuolių centrų, turėti tūkstančio startuolių bendruomenę Lietuva privalo ne tik auginti jaunas, inovatyvias lietuviškas įmones, bet ir prisitraukti perspektyvius užsienio startuolius. Augantis prašymų gauti „Startup Visa“ skaičius yra geras ženklas, tačiau net ir dėl aplikavusių įmonių turime kovoti su Lenkija, Slovakija, Čekija ar daugybe kitų pasaulio valstybių. Dėl to tikimės, kad Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymai, kaip gerinti sąlygas tiek užsienio, tiek vietos startuoliams turėtų paskatinti „Startup Visa“ gavusias įmones atvykti ir dirbti Lietuvoje“, – teigia Ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

Ministrui antrina ir Roberta Rudokienė, VšĮ „Versli Lietuva“ startuolių ekosistemos plėtros padalinio „Startup Lithuania“ vadovė, kuri teigia, jog užsienio startuoliai itin palankiai vertina Lietuvos verslo aplinką.

„2017 metais startavusi programa „Startup Visa“ sulaukia vis didesnio startuolių iš užsienio susidomėjimo. Lietuvos startuolių ekosistema labiausiai domisi verslininkai iš Baltarusijos, Ukrainos ir Rusijos, kurie palankiai vertina Lietuvoje esamą teisinę ir mokestinę sistemą inovatyviems verslams vystyti. Tačiau paraiškų sulaukiame ir iš tokių šalių kaip Japonija, Pietų Korėja ar Australija – pastarųjų šalių startuoliai jau sėkmingai įkūrė verslus Lietuvoje“, – teigia Roberta Rudokienė, „Startup Lithuania“ vadovė.

Šiuo metu „Startup Lithuania“ duomenų bazėje yra 520 startuolių įmonių, 17 iš jų vykdo veiklą pasinaudoję „Startup visa“ programa. 2017 metais įsikūrė aštuoni verslai, praėjusiais – devyni. Užsienio startuolių, įkūrusių įmones Lietuvoje, veiklos kryptys varijuoja nuo meno dirbinių vertinimo iki kibernetinio saugumo sprendimų ar papildytos realybės mokymų platformos kūrimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!