Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/66529/payseros-metines-pajamos-pasieke-10-6-mln-euru/spausdinti/

„Payseros“ metinės pajamos pasiekė 10,6 mln. eurų

Publikuota: 2019-01-09 07:31
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Elektroninių mokėjimų sistema „Paysera“ jau kelerius metus iš eilės sėkmingai augina pajamas. Remiantis bendrovės preliminariais, neaudituotais duomenimis, 2018 m. pajamos išaugo beveik 39 proc. ir pasiekė 10,6 mln. eurų. Žvelgiant dar kelerius metus atgal, nuo 2016 m. įmonės pajamos išaugo dvigubai.

„Mokėjimus vykdome į daugiau nei 180 pasaulio šalių, tad kelerius pastaruosius metus daug dėmesio skiriame plėtrai užsienyje – paslaugas teikiame 7 skirtingomis kalbomis, netrukus jas teiksime dar ir estų, vokiečių bei prancūzų kalbomis, turime 3 užsienyje pilnai veikiančius partnerius, netolimuose planuose – dar vienas. Dėmesys užsieniui atsiperka – būtent užsienio klientai kasmet augina pajamas. Vis dėlto esame lietuviško kapitalo įmonė, todėl džiaugiamės paslaugų populiarumu gimtojoje šalyje – iš čia esančių klientų atkeliauja didžioji pajamų dalis“, – sako „Paysera LT“ generalinis direktorius Vytenis Morkūnas.

Per 2018 m. „Payseros“ sistema į kitus bankus iš viso atlikta 1,8 mln. mokėjimų, t. y. 12,5 proc. daugiau nei pernai. Pervedimai atlikti 30 skirtingų valiutų. Atliktų pervedimų suma taip pat augo – nuo 3 iki 3,9 mlrd. eurų (30 proc.). Didėjo ir klientų laikomų pinigų suma – ji nuo kiek daugiau nei 80 mln. eurų kilo iki daugiau nei 114 mln. eurų.

Pasak V. Morkūno, kad metai buvo sėkmingi, liudija ne tik finansiniai rodikliai, bet ir tam tikri nuveikti darbai bei pasiekimai. Pagrindiniai jų: „Paysera“ vienintelė Lietuvoje paleido momentinius mokėjimus, t. y. įmonės klientai juos gali tiek vykdyti, tiek priimti, be to, šie mokėjimai nuo gruodžio mėnesio privatiems klientams yra nemokami; Bulgarijoje veikianti „Paysera“ buvo įvertinta pirma vieta už klientų aptarnavimo kokybę vietos prestižiniuose apdovanojimuose „Forbes Business Awards 2018“; atnaujintas mobiliosios programėlės dizainas; sėkmingai užsieniui adaptuotas ir prigijęs dar vienas įmonės produktas – bilietų platinimo sistema „Paysera Tickets“.

Daug investuota ir į darbuotojus – komandą papildė ne vienas stiprus savo srities specialistas, be to, praėjusiais metais suburtos dvi naujos tarptautinės informacinių technologijų komandos Turkijoje ir Bulgarijoje. Vadovas pabrėžia ir sėkmingą Lietuvos banko auditą: „Reikalavimai kasmet tampa vis griežtesni, praktiškai nebūna tokių rinkos dalyvių, kurie negauna įspėjimų ar baudų. Džiaugiamės, pernai po atlikto pinigų plovimo prevencijos vykdymo patikrinimo tokių negavome – tai mums savotiškas įvertinimas kaip patikimos ir savo veiklą atsakingai vykdančios finansų įmonės. Kuo tokių įmonių Lietuvoje bus daugiau, tuo finansų rinka bus saugesnė ir patikimesnė.“

Ateityje įmonė ir toliau laikysis išsikeltos veiklos krypties – plėstis užsienio rinkose bei gerinti klientų patirtį. „Atsižvelgiant į tai, kaip atrodo šiandieninė fintech rinka Lietuvoje – įmonių daug, tačiau tokių, kurios teikia realias paslaugas ir demonstruoja rezultatą, gauna pelną, yra vos kelios, ir tos – senbuvės, esame vieni tarp jų, tad galime drąsiai sakyti, kad einame teisingu keliu. Nesame naujokai, tiksliai žinome, ko siekiame, ko iš mūsų laukia klientai, kur yra mūsų stiprybė, todėl nesiblaškysime ir kryptingai dirbsime toliau“, – sako „Paysera LT“ generalinis direktorius V. Morkūnas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!