Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/6651/kuusakoski-padidino-istatini-kapitala/spausdinti/

„Kuusakoski“ padidino įstatinį kapitalą

Publikuota: 2007-01-15 11:34
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Kuusakoski, UAB
Kuusakoski

Elektros ir elektroninės įrangos (EEĮ) gamintojams, importuotojams ir pardavėjams „Kuusakoski“ nuo šiol galės suteikti žymiai daugiau paslaugų tvarkant EEĮ atliekas.

Nuo 2007 m. sausio 1 d. UAB „Kuusakoski“ padidino įmonės įstatinį kapitalą 5 – kiais mln. Lt. iki 7,5 mln. Lt ir dabar galės pasirašyti žymiai daugiau laidavimo sutarčių su EEĮ gamintojais, importuotojais ir pardavėjais didesnam surenkamų EEĮ atliekų kiekiui.

Kaip žinia, nuolat didėjant importuojamos, gaminamos ir parduodamos buitinės technikos kiekiui, didėja EEĮ importuotojų, gamintojų ir pardavėjų poreikis gauti didesnį finansinį garantą vykdant LR Vyriausybės nustatytas EEĮ atliekų surinkimo užduotis. Vienas iš penkių nustatytų garanto būdų yra laidavimo sutartis su EEĮ atliekų tvarkytoju. „Kuusakoski“, būdama EEĮ atliekų tvarkytoju, garantuoja įmonėms nustatytų valstybinių ekologinių užduočių įvykdymą. Laidavimo sutarčių išdavimą iki šiol ribojo įmonės įstatinio kapitalo dydis. Padidinusi įstatinį kapitalą „Kuusakoski“ galės suteikti žymiai daugiau garantijų, tuo tarpu modernūs įmonės EEĮ atliekų surinkimo ir perdirbimo technologiniai pajėgumai yra pakankami prisiimtų įsipareigojimų įvykdymui. Įmonė visoje Lietuvoje turi 30 metalo laužo, padangų, akumuliatorių, metalo pakuočių, buitinės ir pramoninės technikos, EEĮ atliekų, eksploatuoti nebetinkamų transporto priemonių supirkimo aikštelių.

Šiuo metu „Kuusakoski“ klientai - šimtai EEĮ gaminančių ar importuojančių šalies įmonių - už kuriuos „Kuusakoski“ įsipareigojo tvarkyti jų EEĮ atliekas. Pardavėjų ir importuotojų bendradarbiavimas su „Kuusakoski“ ne tik sprendžia ekologines problemas, bet ir mažina minėtoms įmonėms mokestinę naštą.

Gyventojai taip pat gali EEĮ atliekas vežti į „Kuusakoski” aikšteles Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Marijampolėje, Alytuje ir kituose miestuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!