Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/66432/innoenergy-investiciju-sulauke-startuoliai-jau-sukure-1741-darbo-vieta/spausdinti/

„InnoEnergy“ investicijų sulaukę startuoliai jau sukūrė 1741 darbo vietą

Publikuota: 2018-12-31 10:45
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Tvariosios energetikos inovacijas Europoje skatinanti organizacija „InnoEnergy“, įkurta Europos inovacijų ir technologijų instituto, Kopenhagoje vykusioje konferencijoje „The Business Booster“ (TBB) pristatė savo pirmąją veiklos vertinimo ataskaitą. „InnoEnergy“ palaikomi startuoliai, tarp kurių yra ir dvi lietuviškos įmonės, jau sukūrė 1 741 darbo vietą visoje Europoje bei suteikė priėjimą prie energijos 56 tūkst. žmonių besivystančiose šalyse, skaičiuojant nuo 2011 metų.

Planuojama, kad per ateinančius 25 metus „InnoEnergy“ investicinio portfelio įmonių sukurtos technologijos ir inovatyvūs produktai sugeneruos 1147 kWh žaliosios energijos, gaunamos iš tvarių energijos šaltinių. Tai leis sutaupyti 809,5 milijonus eurų, išleidžiamų energijai įsigyti, ir net 5,5 milijonais tonų sumažins išmetamos anglies kiekius. Tiek anglies dioksido į aplinką išskiria 47 000 automobilių. Tai svarbūs pasiekimai, kurie padeda Europai pereiti prie aplinką tausojančios tvariosios energetikos.

TBB renginys yra vienintelis tokio tipo renginys, sukviečiantis tvarios energijos novatorius, patyrusius industrijos atstovus, investuotojus ir viešojo sektoriaus institucijas. Šeštasis renginys vyko Kopenhagoje spalio 17-18 dienomis, renginio dėmesio centre tema – „Dabartis yra dabar“. „InnoEnergy“ pasveikino daugiau nei 700 dalyvių iš daugiau nei 40 šalių jungiančių 150 pačių naujausių tvarios energijos inovacijų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!