Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/66419/kaledines-prekybos-rezultatai-karaliauja-elektronikos-prekes/spausdinti/

Kalėdinės prekybos rezultatai: karaliauja elektronikos prekės

Publikuota: 2018-12-27 11:42
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Prekybininkai metų pabaigoje, kaip ir kasmet, fiksuoja daugumos prekių pardavimų augimą. Šiemet daugiau pinigų lietuviai išleido ne tik kalėdinėms eglutėms, bet ir elektronikos prekėms.

„Įdomu tai, kad kalėdiniu laikotarpiu perkamos ne tik smulkios ar dovanoms draugams tinkančios prekės, bet ir didesnės dovanos sau, namams. Jaučiame neslūgstantį ir vis augantį susidomėjimą elektronika“, – pasakoja prekybos tinklo „Senukai“ specialistas Dainius Stankevičius. Jo teigimu, šiais metais itin išsiskyrė televizorių pardavimai. „Per pirmas dvi gruodžio savaites jų pardavėme 33 procentais daugiau nei pernai“.

Anot D. Stankevičiaus, per pirmąsias 2018-ųjų gruodžio savaites, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, skaitmeninių fotoaparatų pardavimų skaičiai išaugo dvigubai. Mobiliųjų telefonų pardavimai kilo 62 procentais, išmaniųjų laikrodžių – 61 procentu.

Pirmųjų gruodžio savaičių apyvartos skaičiai rodo, kad pirkėjų išlaidos bendrai visoms elektronikos prekėms padidėjo 56 procentais, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2017-aisiais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!