Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/66394/huawei-ketina-skirti-net-2-mlrd-jav-doleriu-savo-reputacijai-atkurti/spausdinti/

„Huawei“ ketina skirti net 2 mlrd. JAV dolerių savo reputacijai atkurti

Publikuota: 2018-12-26 10:51
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos milžinė „Huawei“ jau ne pirmą mėnesį kovoja su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) valdžia dėl taikomų sankcijų. Kompanija jau kuris laikas kaltinama dėl bendradarbiavimo su Kinijos valdžia, o internete nuolat pasirodo informacijos apie įvairius šnipinėjimo skandalus, kurie susiję su „Huawei“.

Situacija dar labiau pablogėjo, kuomet Kanadoje buvo sulaikyta „Huawei“ finansų direktorė. Šios kompanijos produkcija šiuo metu yra blokuojama tokiose šalyse kaip JAV, Kanada, Australija, Naujoji Zelandija. Prie jų ketina prisidėti ir Japonija bei Prancūzija. Visai neseniai, Čekija paskelbė, jog draudžia vietiniams operatoriams naudoti „Huawei“ technologijas skirtas 5G ryšio tinklui, nes tai kelia pavojų nacionaliniam saugumui.

„Huawei“ ketina skirti net 2 mlrd. JAV dolerių savo reputacijai atkurti

Pagrindinė problemų priežastis – Kinijos respublikos įstatymai, kurie nurodo tai, jog privačios kompanijos privalo bendradarbiauti su šalies žvalgybos tarnybomis. Dauguma šalių baiminasi galimo Kinijos valdžios šnipinėjimo arba viso ryšio tinklo užgrobimo, kas sukeltų didžiulį tarptautinį pavojų. Tačiau „Huawei“ kategoriškai neigia bet kokią savo vyriausybės įtaką ir ketina investuoti net 2 mlrd. JAV dolerių, kad atnaujintų saugumo infrastruktūrą.

Pranešama, jog „Huawei“ kompanijos prezidentas Ken Hu surengė spaudos konferenciją į kurią buvo pakviesti kai kurių šalių žurnalistai. „Huawei Technologies Ltd.“ būstinėje surengtoje konferencijoje buvo paskelbta, jog gamintojas ketina per ateinančius penkerius metus investuoti net 2 mlrd. JAV dolerių tam, jog būtų atnaujinta saugumo infrastruktūrą bei užtikrintas jos veiksmingumas. Pabrėžiama, jog po kompanijos vadovo pranešimo, žurnalistai buvo pakviesti apsilankyti „Huawei“ tyrimų ir plėtros centro laboratorijose, kad susipažintų su įmonės atliekama veikla iš vidaus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!