Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/65940/apple-mazins-iphone-xr-gamyba-del-mazejancios-paklausos/spausdinti/

„Apple“ mažins „iPhone XR“ gamybą dėl mažėjančios paklausos

Publikuota: 2018-11-19 09:09
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Apple“ šiemet pristatė tris išmaniuosius telefonus, o vienas jų, kiek pigesnis, „iPhone XR“ modelis. Kaip skelbia „Tianfeng International“ analitikas Guo Minghao, kompanija tarp šių metų ketvirto ir 2019 metų trečiojo ketvirčio tikėjosi parduoti maždaug 100 mln. įrenginio kopijų. Tačiau panašu, jog „iPhone XR“ pardavimų pradžia nesiklosto taip kaip planavo gamintojas ir šis skaičius buvo sumažintas iki 70 mln. vienetų.

Analitiko teigimu, pagrindinė mažėjančių pardavimų priežastis – naujoji „Huawei Mate 20“ serija, o taip pat jis prognozuoja ir mažėjančius „Apple“ pardavimus Kinijos rinkoje. Guo Minghao paminėjo ir tai, jog kompanija tikisi parduoti net 30–35 proc. mažiau „iPhone XR“ telefonų paskutinio šių metų ketvirčio metu. Pirmojo ir antrojo kitų metų ketvirčio metu tikimasi parduoti maždaug 25–30 proc. mažiau įrenginių.

Įdomu ir tai, jog šių metų pirmojo ketvirčio metų „Apple“ pardavė 52 mln. vienetų savo išmaniųjų telefonų, o analitikų teigimų kitų metų pirmojo ketvirčio metu prognozuojamas 15–20 proc. pardavimų sumažėjimas. Tokie skaičiai reikštų, jog kitų metų pradžioje bus parduota nuo 5,5 mln. iki 6 mln. mažiau įrenginių.

Verta paminėti ir tai, jog tas pats Guo Minghao prognozuoja, jog 2019 metais naujųjų „Apple“ produktų gamybą teks gerokai pristabdyti ir dėl to, kad rinkoje nėra tokio didelio poreikio kaip pats gamintojas tikėjosi.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!