Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/65880/proact-lietuva-pateikia-all-flash-atminties-sprendima-lietuvos-mokslo-ir-studiju-instituciju-kompiuteriu-tinklui/spausdinti/

„Proact Lietuva“ pateikia „all-flash“ atminties sprendimą Lietuvos mokslo ir studijų institucijų kompiuterių tinklui

Publikuota: 2018-11-13 16:12
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Duomenų centrų ir debesijos paslaugų tiekėjai „Proact“ sėkmingai prisijungę prie projekto palaikė Kauno Technologijos Universitetą (toliau – KTU), jog būtų įdiegta nauja „all-flash“ platforma, kuri paspartins Lietuvos mokslo ir studijų institucijų kompiuterių tinklą (toliau – LITNET).

LITNET jungia mokslinių tyrimų ir švietimo įstaigų kompiuterinius tinklus, skirtus skaitmeniniam duomenų perdavimui ir kitoms novatoriškoms elektroninėms paslaugoms mokslo ir studijų srityje. „Proact“ debesų kompiuterijos sprendimas atvėrė naujus visos LITNET bendruomenės veiklos ir saugumo lygius.

Debesų kompiuterija buvo įdiegta KTU duomenų centre ir buvo finansuojama iš ES struktūrinių fondų, siekiant tobulinti ir plėsti LITNET infrastruktūrą. Grupės, dirbančios mokslinių tyrimų ir švietimo įstaigose, prisideda prie pasaulinių mokslo žinių, atlikdamos pažangiausius, tarpdisciplininius tyrimus, susijusius su svarbiausiais šiuo metu kylančiais klausimais. Siekiant palengvinti studijas ir mokslinius tyrimus, jiems reikalinga greita ir patikima IT paslauga. Prisijungus „Proact“, kad sukurtų debesų pagrindu veikiančią technologijų platformą, KTU ir kitos mokslo ir švietimo institucijos galės naudotis didesniu prieinamumu ir efektyvesnėmis LITNET paslaugomis.

Projekto vadovas, Kauno technologijos universitetas (KTU), yra vienas iš pirmaujančių Lietuvos universitetų, kuris teikia platų studijų pasirinkimą ir glaudžiai bendradarbiauja su įvairiomis verslo sritimis. Universitete vykdomos inžinerijos, technologijos, fizinių, humanitarinių, socialinių mokslų ir menų krypčių studijos ir moksliniai tyrimai. KTU buvo „Proact“ klientas jau ne vienerius metus, o organizacijos dirbo kartu prie įvairių sėkmingų projektų.

Laimėti viešąjį komercinį pasiūlymą už KTU naujausią iniciatyvą paremti LITNET buvo didžiulė sėkmė „Proact“ komandai. Nepaisant sudėtingų konkurso sąlygų, „Proact“ sugebėjo pasinaudoti savo pažangiomis technologinėmis žiniomis ir patirtimi su universitetu, jog įvykdytų visus reikalavimus ir laimėtų šį projektą.

Šiomis dienomis didėjant kibernetinėms grėsmėms, KTU norėjo būti tikri, kad visi technologiniai sprendimai atitiktų LITNET saugumo politiką. Naudodamiesi pažangiomis saugumo žiniomis, „Proact“sukūrė ir įdiegė „all-flash“ sprendimą, siekdama užtikrinti, kad svarbiausia informacinių technologijų infrastruktūra būtų prieinama ir saugi.

Kaip šio projekto dalyvis, „Proact“ taipogi padėjo KTU tobulinti savo taikomąją veiklą, išplėsti savo infrastruktūrą ir padėjo sumažinti eksploatavimo ir valdymo išlaidas. „All-flash“ sprendimas galėjo patenkinti visus šiuos tikslus, o „Proact“ tieks palaikymą artimuosius penkerius metus, kad užtikrintų sklandų veikimą.

„Naujoji „Hitachi“ saugykla pakels LITNET mokslinę debesų kompiuteriją į naują lygmenį, suteiksiantį greitesnę prieigą prie duomenų, geresnį patvarumą, mažesnį energijos suvartojimą ir geresnį saugumą bei patikimumą. Su „Proact“ jau daugelį metų dirbome, tad pasitikime jų produktais bei palaikymu“, – sakė Eimantas Šerpenskas, KTU Informacinių technologijų departamento Kompiuterinių tinklų centro Paslaugų stebėsenos ir administravimo skyriaus vadovas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!