Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/65640/gandas-intel-atsaukia-10-nm-technini-procesa/spausdinti/

Gandas: „Intel“ atšaukia 10 nm techninį procesą

Publikuota: 2018-10-24 14:26
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„Intel“ 10 nm techninis procesas yra tikras prakeiksmas, pagal planą 10 nm pirmieji procesoriai turėjo būti pradėti gaminti dar 2015 metais, bet masinė gamyba dar neprasidėjo iki šiol. Pastaruoju metu buvo kalbų, kad „Intel“ masiškai 10 nm lustus pradės gaminti 2019 metų antroje pusėje, bet „SemiAccurate“ teigia, kad 10 nm litografija iš vis atšaukiama.

Gandas: „Intel“ atšaukia 10 nm techninį procesą

Visai neseniai „Intel“ pranešė, kad reorganizuoja savo gamybos padalinį į tris divizijas. Tai galėtų būti tinkamas metas atsisakyti nepasiteisinusio 10 nm gamybos metodo ir pradėti kurti ką nors nauja. Dabar visiškai neaišku, kaip tai paveiktų esamus produktų išleidimų planus, nes sunku tikėtis, kad „Intel“ labai greitai pavyktų sukurti naują litografiją ir išspręsti dabar egzistuojančias problemas. Jei 10 nm litografija tikrai atšaukiama, tai 2019 metų gale naujų produktų pagamintų naudojant pažangesnę litografiją tikėtis yra tikrai naivu.

„Intel“ 10 nm atšaukimas būtų tiesiog nuostabios žinios AMD, kurie jau 2019 metų pradžioje ruošiasi išleisti „Zen 2“ procesorius, kurie bus gaminami naudojant 7 nm litografiją. Į „Intel“ nelaimes tikrai neigiamai sureaguotų rinkos ir investuotojai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!