Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/65546/bendrove-alna-intelligence-isigijo-voras-consulting-kartu-teiks-informacijos-saugumo-paslaugas/spausdinti/

Bendrovę „Alna Intelligence“ įsigijo „Voras Consulting“: kartu teiks informacijos saugumo paslaugas

Publikuota: 2018-10-17 10:08
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

„Voras Consulting“ akcininkai įsigijo 100 proc. UAB „Alna Intelligence“ akcijų. Planuojama, kad „Voras Consulting“ ir „Alna Intelligence“ pradės teikti bendras saugumo paslaugas.

Bendrovė „Voras Consulting“ jau dešimtus metus septyniolikoje šalių teikia informacijos saugumo, rizikos valdymo, IT paslaugų valdymo bei informacinių technologijų optimizavimo paslaugas.

„Siekiame tapti lyderiais Lietuvoje ir Baltijos šalyse bei plėsti veiklą kitų šalių rinkose. Priėmėme sprendimą įsigyti „Alna Intelligence“, sujungdami turimas artimų sričių kompetencijas ir taip įgyvendinti sparčią plėtrą bei užtikrinti aukštą paslaugų lygį. Dar šiais metais bus įgyvendinami pokyčiai – įmonės pradės teikti bendras paslaugas informacijos saugumo srityje, bus pertvarkomas paslaugų krepšelis, veiklos automatizuojamos, naudojami pažangūs vadybos metodai ir technologijos“, – sako Paulius Petrėtis, „Voras Consulting“ įkūrėjas.

„Alna Intelligence“ yra viena pirmaujančių IT ūkio priežiūros, konsultacijų, sistemų valdymo bei aptarnavimo, infrastruktūros diegimo, kompiuterinių tinklų projektavimo įmonių Lietuvoje.

„Alna Intelligence“ pardavimas yra nuoseklaus grupės pertvarkymo ir verslo gryninimo proceso dalis. Grupės akcininkai nusprendė sutelkti verslą programinės įrangos kūrimo, diegimo ir pardavimo srityje, pamažu atsisakant kita veikla užsiimančių antrinių įmonių. Manome, kad „Alna Intelligence“ patirtis ir kompetencijos papildys „Voras Consulting“ veiklų portfelį ir taps paskata sėkmingai bendrovės plėtrai“, – sakė „Alnos“ įkūrėjas ir akcininkas Valentinas Milaknis.

Pasak P. Petrėčio, visi pokyčiai po įsigijimo bus įgyvendinami nuosekliai. 2019 m. bendrovės jau turėtų turėti bendrą prekių ženklą ir komunikacijos strategiją, įmonė pradės aktyviai teikti paslaugas užsienio rinkose: Skandinavijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje ir kitose.

Įmonėje planuojama ne tik išlaikyti esamus darbuotojus, bet ir pritraukti naujų aukštos kvalifikacijos specialistų. Šiuo metu „VORAS Consulting“ dirba 20, o „Alna Intelligence“ – 51 darbuotojas. Iki metų pabaigos bendras darbuotojų skaičius turėtų padidėti iki 100, o per ateinančius dvejus metus įmonėje bus įsteigta 300 darbo vietų.

„Voras Consulting“ įsigijo bendrovę „Alna Intelligence“ per specialiai tam įsteigtą įmonę (SPV, angl. Special Purpose Vehicle) UAB „IT investicijos“. Sandorio vertė neskelbiama.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!