Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/65511/gartner-kompiuteriu-pardavimai-stabilizavosi/spausdinti/

„Gartner“: kompiuterių pardavimai stabilizavosi

Publikuota: 2018-10-15 10:26
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Daug metų kompiuterių pardavimai mažėjo, bet 2018 metų trečio ketvirčio duomenys rodo, kad situacija stabilizavosi. „Gartner“ pateikti duomenys rodo, kad 2018 m. trečiąjį ketvirtį lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu matomas bendras 0,1 % pardavimų padidėjimas. Reikia pridurti, kad ši statistika sudaroma skaičiuojant jau surinktus kompiuterius, o ne atskirus jų komponentus.

Globaliai geriausiai sekasi „Lenovo“, aplenktas net konkurentas HP. Toks šoktelėjimas yra dėl to, kad „Lenovo“ suvienijo jėgas su „Fujitsu“. „Lenovo“ globali pyrago dalis yra 23,6 %. Jie savo dalį padidino 10,7 %. Antroje vietoje esantys HP pardavė 6,2 % daugiau kompiuterių, o jų rinkos dalis yra lygi 21,8 %. Trečioji kompanija, kuri sugebėjo padidinti savo pardavimus paskutiniame ketvirtyje yra „Dell“. Jų pardavimai augo 5,3 %, o bendra rinkos dalis yra 16 %. Visų kitų didžiųjų kompanijų pardavimai mažėjo, tarp jų yra „Apple“, „Asus“ bei „Acer“. Šioje trijulėje didžiausi pralaimėtojai yra „Asus“, nes jų kompiuterių pardavimai sumažėjo net 15,9 %.

„Gartner“: kompiuterių pardavimai stabilizavosi
„Gartner“: kompiuterių pardavimai stabilizavosi
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!