Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/65436/v-sinkevicius-stiprinamos-lietuvos-biotechnologiju-ir-lazeriu-pramones-pozicijos-japonijoje/spausdinti/

V. Sinkevičius: „Stiprinamos Lietuvos biotechnologijų ir lazerių pramonės pozicijos Japonijoje“

Publikuota: 2018-10-09 18:38
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvos biotechnologijų ir lazerių pramonės produkcija yra paklausi Japonijoje, o didesnės pastangos eiti į šią rinką dar labiau sustiprintų šių sektorių pozicijas. Tai teigia kartu su Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio vadovaujama delegacija bei Lietuvos verslo misija Japonijoje besilankantis ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

„Pirmoji Lietuvos į Japoniją eksportuota prekė buvo lazeris. Nuo to laiko Lietuvos verslo prekyba su šia valstybe remiasi aukštos pridėtinės vertės produkcijos eksportu. Japonijoje inovatyvi lietuviška produkcija yra vertinama ir turi nuolatinių klientų ratą, tačiau tai didelė ir pažangi rinka, į kurią galima eksportuoti kur kas daugiau aukštą pridėtinę vertę turinčios produkcijos. Dėl to kartu su Lietuvos verslo delegacija ieškosime naujų partnerių, galinčių tapti svarbiais klientais Lietuvos bendrovėms“, – teigia ūkio ministras V. Sinkevičius.

Per darbo vizitą ūkio ministras V. Sinkevičius lankosi didžiausioje Japonijoje biotechnologijų parodoje „BioJapan 2018“. Lietuvai šioje parodoje atstovauja gyvybės mokslų ir lazerių sektoriaus Lietuvos įmonės, kurios pristatys inovatyvią produkciją Japonijos rinkai ir ieškos potencialių partnerių iš Japonijos.

Lietuvos ir Japonijos verslo forume bus pristatomi Lietuvos investicinės aplinkos pranašumai, verslo galimybės Lietuvoje, pateikiamos Lietuvos ir Japonijos įmonių bendradarbiavimo sėkmės istorijos. Be to, vyks dvišaliai Lietuvos ir Japonijos verslo įmonių atstovų susitikimai, kuriuose dalyvaus Lietuvos ir Japonijos gyvybės mokslų, lazerių, informacinių ir ryšių technologijų bei maisto sektoriaus Lietuvos bendrovės ir 175 Japonijos įmonės bei asociacijos.

Ūkio ministras V. Sinkevičius Japonijoje taip pat susitinka su daugiau kaip 1300 Japonijos bendrovių, 109 šalies pramonės asociacijas ir 47 regionines ekonomines organizacijas vienijančia Japonijos verslo asociacija „Keidanren“ ir Japonijos užsienio prekybos organizacijos JETRO vadovais, su kuriais aptariamos dvišalės prekybos, investicijų, eksporto ir importo stiprinimo galimybės.

Per darbo vizitą ūkio ministras taip pat susitiks ir su stambių Japonijos automobilių technologijų, dalių ir komponentų gamybos įmonių atstovais, su kuriais bus aptariamos galimybės investuoti Lietuvoje.

2017 metais į Japoniją buvo eksportuota prekių už 118,9 mln. eurų, o importuota – už 38,5 mln. eurų. 2017 m. eksportas į Japoniją sumažėjo beveik 9 procentais, tačiau per 2018 metų pirmąjį pusmetį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, jis išaugo ir siekė 150 mln. eurų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!