Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/65348/skaitmeniniu-pokyciu-kompanija-nortal-isigijo-jav-debesijos-eksperte-dev9/spausdinti/

Skaitmeninių pokyčių kompanija „Nortal“ įsigijo JAV debesijos ekspertę „Dev9“

Publikuota: 2018-10-03 14:24
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Strateginių pokyčių ir technologijų kompanija „Nortal“ užbaigė sandorį dėl „Dev9“, rinkoje pripažintos programinės įrangos kūrimo konsultacijų bendrovės, besispecializuojančios debesijos modernizavime, įsigijimo. Tarptautiniu mastu „Nortal Group“ jungia daugiau kaip 750 specialistų kompetencijas, bendradarbiauja su 150 klientų ir turi 14 biurų devyniose šalyse, tarp kurių – ir Lietuva. Šis įsigijimas sustiprina grupės plėtros strategiją JAV ir leidžia padidinti paslaugų spektrą didžiųjų duomenų bei debesijos transformavimo srityse.

„Nortal“ – ambicinga ir sparčiai auganti kompanija, padėjusi Estijai transformuotis į pasaulinę skaitmenizacijos lyderę. Kompanijos vizija – kurti vieningą visuomenę, supaprastinant ir optimizuojant sudėtingus verslo, vyriausybių ir sveikatos apsaugos sistemų procesus.

„Dev9“ – viena pagrindinių „North American AWS Advanced“ ir „Google Cloud Premier“ partnerių. Tai – kompanija, diegianti inovatyvius sprendimus, kurianti programinę įrangą, kurios veikimas pagrįstas nuolatine integracija (CI/CD), automatizacija ir debesijos technologijomis. „Nortal“ ir „Dev9“ sujungs šiuo metu JAV dirbančias vadovų ir specialistų komandas, o tai taps pagrindu „Nortal“ plėtrai Šiaurės Amerikoje. „Dev9“ generalinis direktorius Matt Munson ir toliau vadovaus „Dev9“ komandai, tapusiai „Nortal Group“ dalimi.

„Kompanijas „Nortal“ ir „Dev9“ jungia bendros verslo ir kultūrinės vertybės. Mes nuoširdžiai tikime verslo įmonėse vykstančių procesų revoliucija, kurią nulemia technologiniai pokyčiai, keičiantys organizacijų veiklą bei klientų aptarnavimą, – sako Oleg Shvaikovsky, „Nortal“ prezidentas ir „Nortal Group“ vykdomasis viceprezidentas. – Šis susijungimas sustiprina mūsų turimas technologines duomenų valdymo ir debesijos modernizavimo galimybes, leidžia plėsti paslaugas, siūlomas tiek JAV, tiek ir pasauliniu mastu.“

Pasak jo, kompanija mato didelį potencialą plėtrai JAV – jį nulemia ir „Dev9“ ekspertiškumas debesijos srityje, ir galimybė šias kompetencijas sujungti su „Nortal“ teikiamomis paslaugomis bei ilgamete patirtimi įgyvendinant skaitmeninės transformacijos projektus Europos, Vidurio Rytų valstybėse.

„Dev9“ teikia paslaugas gerai žinomoms pasaulinėms kompanijoms, veikiančioms technologijų, žiniasklaidos, pramogų, prekybos, kelionių, apgyvendinimo, sveikatos apsaugos ir telekomunikacijų sektoriuose.

Kaip teigia O. Shvaikovsky, debesijos paslaugos turi didžiulį potencialą, jų svarba nuolatos auga ir daro vis didesnę įtaką, pavyzdžiui, daiktų interneto, virtualiosios realybės ar dirbtinio intelekto vystymuisi.

„JAV neabejotinai yra varomoji jėga, skatinanti debesijos paslaugų inovacijas. Prie to smarkiai prisideda tokie stambūs rinkos žaidėjai kaip „Google“ ar „Amazon“. Tad mūsų tikslas – ten sukauptas kompetencijas su „Dev9“ pagalba atnešti į Europą ir ypač – į Šiaurės šalis“, – sako O. Shvaikovsky.

„Per pastaruosius aštuonerius metus „Dev9“ sutelkė išskirtinę komandą, kuriančią pasaulinio lygio programinę įrangą ir inovatyvius debesijos sprendimus. Kompanijos specialistai dirba su ilgamečiais klientais ir padeda jiems spręsti sudėtingus technologinius iššūkius, – sako vienas iš „Dev9“ įkūrėjų ir generalinis direktorius M. Munson. – Nuo šiol „Dev9“, pritaikiusi tarptautinę „Nortal“ patirtį ir žinias, klientams 24 valandas per parą galės siūlyti aukščiausio lygio sprendimus.“

Sustiprėjusi komanda JAV, taip pat ir augantis kolektyvas Lietuvoje bei kitose Europos šalyse leidžia „Nortal“ klientams pasiūlyti unikalų kompetencijų derinį, apimantį šiuolaikinės programinės įrangos kūrimą, nuolatinę integraciją ir debesijos transformaciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!