Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/65306/intel-procesoriu-trukumas-tesis-iki-2019-metu-vidurio/spausdinti/

„Intel“ procesorių trūkumas tęsis iki 2019 metų vidurio

Publikuota: 2018-09-29 14:04
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Jau ne kartą kalbėjome apie „Intel“ procesorių trūkumą, jei pirma tai neatrodė didelė problema, tai pakilus procesorių kainoms tikrai privertė susimąstyti. Kainos pakilo tikrai žymiai, kai kurių procesorių net 60 %, vidutiniškai kiek mažiau, bet viską pasako i7-8700K 500 € kaina.

„Intel“ jau bando gerinti situaciją dalies mikroschemų rinkinių gamybą perkeldama pas TSMC, tuo pačiu H310C mikroschemų rinkinio gamyba bus perkalta ant 22 nm linijos. Visos tiekimo problemos susidarė ne vien dėl to, kad visas „Intel“ asortimentas (procesoriai ir mikroschemų rinkiniai) buvo gaminami naudojant 14 nm litografiją, bet ir dėl netikėtai išaugusios paklausos, kurios niekas neprognozavo. Visko nepagerina ir tai, kad „Intel“ daug ilgiau nei norėtų tebenaudoja 14 litografiją, o 10 nm gamybos metodo vis nepavyksta įsisavinti. Pagal naujausias prognozes, 10 nm procesorių masinė gamyba neprasidės iki 2019 metų galo.

Blogiausia naujiena, kad šis procesorių trūkumas prognozuojamas iki 2019 metų vidurio, bent taip tikina „Compal“, kuri surinkinėja nešiojamus kompiuterius tokioms kompanijoms kaip „Acer“, „Apple“, „Dell“, HP ir „Lenovo“. Nežinia ar tai keista, bet didžiausi pralaimėtojai šioje situacijoje esame mes, vartotojai, nes norintys „Intel“ procesoriaus turės permokėti, tuo tarpu „Intel“ blogų žinių kaip ir nėra, kompanija parduoda visus lustus, kuriuos tik spėja pagaminti. Nežinia kaip tai „Intel“ atsilieps ilguoju laikotarpiu, nes AMD tikrai atgaus nemažą rinkos dalį jei nepabrangins savo „Ryzen“ procesorių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!