Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/65083/prezidente-atidarys-vokietijos-imone-hella/spausdinti/

Prezidentė atidarys Vokietijos įmonę „Hella“

Publikuota: 2018-09-12 19:46
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė rytoj, rugsėjo 13 d., 13 val. Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (Karmėlava, Kauno r.) atidarys Vokietijos įmonę „Hella“. Įmonė atidaroma Vokietijos kanclerės Angelos Merkel vizito išvakarėse.

„Hella“ priklauso keturioms dešimtims pagrindinių automobilių komponentų tiekėjų pasaulyje. Įmonė turi 125 padalinius 35 šalyse ir 40 tūkst. darbuotojų. Lietuvą savo investicijai „Hella“ pasirinko iš septyniolikos šalių dėl kvalifikuotų technikų ir inžinierių bei stabilumo, kurį suteikia narystė ES ir NATO, priklausymas euro zonai.

Į lietuvišką padalinį įmonė jau investavo keliasdešimt milijonų eurų, ir ši investicija nuolat didėja, nes atidarius pirmąjį gamyklos modulį planuojama pastatyti dar tris ir per 5–10 metų sukurti 2 tūkst. darbo vietų. Čia diegiamos moderniausios automatizuotos technologijos, jau pradėtos gaminti LED plokštelės automobilių žibintams, taip pat bus gaminami įvairūs jutikliai – stebėti akumuliatorių veikimą, automatiškai reguliuoti valytuvus, fiksuoti kliūtis. Produkcija bus tiekiama „General Motors“, „Renault“, „BMW“, kitiems gamintojams.

„Hella“ įkurta Vokietijoje 1899 m. kaip šeimos verslas. Šiuo metu įmonė specializuojasi gamindama automobilių žibintus ir kitas apšvietimo technologijas, kurdama elektronikos sprendimus automobiliams.

Liepą kitos didelės įmonės statybą taip pat Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje pradėjo ir Vokietijos kompanija „Continental“.

Vokietijos investicijos mūsų šalyje jau perkopė 1 mlrd. eurų, o investuotojų skaičius artėja prie 500.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!