Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/65082/electronic-arts-atsisake-laikytis-nauju-belgijos-azartiniu-losimu-istatymo-nuostatu/spausdinti/

„Electronic Arts“ atsisakė laikytis naujų Belgijos azartinių lošimų įstatymo nuostatų

Publikuota: 2018-09-13 09:35
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Kompiuterinių žaidimų platinimo įmonė „Electronic Arts“ (EA) atsisakė laikytis naujų Belgijos azartinių lošimų įstatymo nuostatų, įsigaliojusių šiais metais. Šiame įstatyme nauja tai, kad kai kuriuose žaidimuose siūlyti žaidėjams už pinigus įsigyti virtualias „lobių dėžes“ tapo neteisėta – tai prilyginama azartiniams lošimams. O dėl to, kad EA nusprendė nesiimti jokių veiksmų, Belgijoje pradėtas kriminalinis tyrimas, rašo „Eurogamer“.

Pranešime, kurį pirmasis paskelbė Nyderlandų dienraštis „Metro“, teigiama, kad Belgijos įstatymų leidėjai informavo EA, jog įmonė turės modifikuoti kai kuriuos žaidimo „FIFA 18“ veikimo aspektus – žaidėjams nebuvo aišku, kokius prizus jie galės gauti pirkdami virtualias šio žaidimo „lobių skrynias“ arba „Ultimate Team Pack“ rinkinius. Gegužės mėnesį EA generalinis direktorius Andrew Wilsonas per investuotojų susirinkimą paskelbė, kad įmonė nemano, jog „FIFA 18“ „lobių skrynios“ yra lošimo forma ir kad įmonė visada pirmiausiai rūpinasi žaidėjais bei „kaip pasiūlyti jiems tokias patirtis linksmai, skaidriai, sąžiningai bei subalansuotai“.

„Mes nemanome, kad „FIFA Ultimate Team“ paketai ar „lobių skrynios“ yra lošimo forma. Visų pirma, žaidėjai „FIFA Ultimate Team“ pakete randa aiškiai apibrėžtą daiktų kiekį, antra, mes nesiūlome ir neleidžiame žaidime turimų daiktų ar virtualios valiutos pardavinėti už tikrus pinigus“, – sakė įmonės vadovas. A. Wilsonas gegužę taip pat sakė, kad EA „bendradarbiauja su visomis šios pramonės asociacijomis visame pasaulyje ir su įvairių jurisdikcijų bei teritorijų įstatymų leidėjais bei nustatė, kad tokie pasiūlymai, kaip „FIFA Ultimate Team“, nėra lošimas“.

Belgijos azartinių lošimų komisija balandį nusprendė, kad tam tikros virtualios „lobių skrynios“ kompiuteriniuose žaidimuose šioje šalyje nuo šiol bus draudžiamos dėl to, kad nėra žinoma, kokias virtualias gėrybes tokiose skryniose ras žaidėjai.

Šis sprendimas buvo priimtas netrukus po to, kai panašias išvadas dėl nelegalių lošimų paskelbė ir Olandijos atitinkama komisija. Jungtinės karalystės ir Naujosios Zelandijos lošimų komisijos priėmė priešingą sprendimą: britai paskelbė, kad virtualios lobių skrynios nėra lošimas ir pagal Jungtinės Karalystės įstatymus nėra neteisėtos.

Belgijos lošimų komisija pasiūlė lobių skrynias modifikuoti taip, kad iš jų žymėjimo būtų aišku, jog tai yra lošimo forma, taip pat, kad būtų viešai skelbiamos laimėjimų tikimybės. Jie paskelbė, jog žaidimų platintojai, nesilaikantys jų reikalavimų, bus patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!