Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/64746/kriptovaliutu-kasimas-dabar-mazai-pelningas/spausdinti/

Kriptovaliutų kasimas dabar mažai pelningas

Publikuota: 2018-08-20 15:15
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Kriptovaliutų vertė, o tuo pačiu ir pelningumas jas kasti nuo metų pradžios vis važiuoja žemyn. Metų bėgyje matėme kelis kriptovaliutų bandymus atsigauti, paskutinis jų buvo liepos pabaigoje, kai „Bitcoin“ vertė pašoko virš 8 tūkst. JAV dolerių, bet tada vėl krito iki beveik 6 tūkst. JAV dolerių, o iš paskos patraukė ir kitos virtualios valiutos.

Nuo tada jų kasyba pasidarė mažai pelninga, apie įrangos atsipirkimą net sunku galvoti. Viena iš labai kasamų valiutų yra „Ethereum“, bet kaip ir kitos valiutos prarado nemažą vertės dali, ji buvo kritusi iki 260 USD, kai dar sausį 1 „Ethereum“ kainavo apie 1250 USD. Iki „Bitcoin“ paskutinio kritimo „Ethereum“ laikėsi ties maždaug 400 USD riba, bet „Bitcoin“ pajudėjus žemyn, dar daugiau vertės neteko „Ethereum“. Palyginimui „Bitcoin“ neteko maždaug 25 %, o „Ethereum“ 33 % vertės. Dabar kriptovaliutos jau kiek atsigauna ir 1 „Ethereum“ kainuoja 300 USD.

Dėl tokių mažų kriptovaliutų kainų ir jų kasimas mažai pelningas. Pavyzdžiui viena RX 580 vaizdo plokštė per dieną uždirba tik maždaug 35 USD centus. Jei tokią vaizdo plokšte būtume pirkę bumo metu, net nesinorėtų skaičiuoti jos atsiperkamumo, nes jis būtų virš 5 metų. Ne ką geriau atrodo ir tokių galiūnų kaip GTX 1080 Ti generuojamas pelnas. Vaizdo plokštė už kurią kažkada buvo sumokėta tikrai daugiau nei 600 € dabar per diena uždirba mažiau nei 50 euro centų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!