Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/64642/nokia-ismanieji-telefonai-ir-vel-populiariausiuju-desimtuke/spausdinti/

„Nokia“ išmanieji telefonai – ir vėl populiariausiųjų dešimtuke

Publikuota: 2018-08-09 10:13
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Neseniai „CounterPoint“ paskelbė duomenis apie antrojo 2018 metų ketvirčio mobiliųjų telefonų pardavimus. Ši statistika aprėpia visus pasaulio mobiliųjų telefonų gamintojus, o labiausiai iš jų išsiskiria „Nokia“. Kai šią kompaniją įsigijo suomių bendrovė „HMD Global“, „Nokia“ buvo arti bedugnės krašto.

Pagal „CounterPoint“ pateiktus duomenis, bendras išmaniųjų telefonų pardavimas pasaulyje lyginant su tuo pačiu periodu praeitas metais kiek smuktelėjo. Galima daryti išvadą, jog išmaniųjų telefonų rinka po truputį žengia į stagnacijos periodą, kuomet visa rinka yra perpildyta ir pasiūla viršija paklausą.

„Nokia“ išmanieji telefonai – ir vėl populiariausiųjų dešimtuke

Žvelgiant į pirmąsias sąrašo pozicijas, pakitimų tarp pirmo ir antro šių metų ketvirčio nėra – karaliauja vis dar tie patys gamintojai, t. y. „Samsung“, „Huawei“, „Apple“, „Xiaomi“ bei „OPPO“. Tiesa, pirmajame dešimtuke itin sužibėjo „HMD Nokia“. Antrą praeitų metų ketvirtį ši kompanija sugebėjo parduoti 500 tūkstančių įrenginių, kai tuo tarpu šiemet šis skaičius išaugo iki 4,5 milijonų, o tai yra net 9 kartus geresnis rezultatas.

Tuo pačiu, „Nokia“ sugebėjo patekti į dešimtuką populiariausių išmaniųjų telefonų. Pagal visus statistinius duomenis šis gamintojas rikiuojasi devintoje vietoje. Verta paminėti, jog iš pirmojo dešimtuko iškrito tokie stambūs žaidėjai kaip „Sony“, „HTC“ bei „LG“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!