Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/64636/dell-bendroves-produktuose-panaudojo-beveik-33-tukst-tonu-perdirbtu-medziagu/spausdinti/

„Dell“ bendrovės produktuose panaudojo beveik 33 tūkst. tonų perdirbtų medžiagų

Publikuota: 2018-08-08 14:15
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Technologijų bendrovė „Dell“ kasmet atnaujina savo įsipareigojimus kurti gamtai draugiškus technologijų sprendimus ir produktus. Pristatydama savo vykdomos programos „2020 Legacy of Good“ atnaujinimą „Dell“ atskleidė, kokių veiksmų toliau imasi siekdama pagerinti aplinkai daromą poveikį.

Šių metų ataskaitoje nurodoma, kad nuo 2013 metų „Dell“ savo produktuose panaudojo 33 tūkst. tonų perdirbtų medžiagų. Pavyzdžiui, nešiojamasis kompiuteris „XPS 13 2-in-1“ parduodamas pakuotėje, kuri pagaminta iš vandenynuose surinkto plastiko. Iki 2020 m. „Dell“ planuoja perdirbti iš viso apie 45 tūkst. tonų įvairių gamybinių medžiagų.

„Dell“ bendrovės produktuose panaudojo beveik 33 tūkst. tonų perdirbtų medžiagų

„Dell“ pakuočių dizaino srityje pristatė ir daugiau pokyčių, kurie leido sutaupyti daugiau nei 540 tonų medžiagų. Be to, kompanija prisijungė prie tarptautiniu tapusio judėjimo, nukreipto prieš plastikinių šiaudelių naudojimą. „Dell“ duomenimis, atsisakius šiaudelių vien JAV padaliniuose ir gamyklose jų pavyktų sumažinti 50 tūkst. vienetų per mėnesį.

„Tikime, kad ši į aplinkosaugą orientuota mūsų programa gali tapti pavyzdžiu, kokią naudą visai visuomenei galima pasiekti, kai žmonės technologijas naudoja išmaniai ir tikslingai, – sako Christine Fraser, „Dell“ atsakomybės padalinio vadovė. – Šiandien mūsų klientai, partneriai ir darbuotojai rūpinasi aplinka labiau nei kada nors anksčiau, todėl mes ir toliau stengsimės ieškoti būdų, kaip tinkamai paskirstyti turimus resursus, perdirbti atliekas ir kitas gamybos metu naudojamas medžiagas, glaudžiai bendradarbiauti su aplinkosaugos projektais ir skleisti žinią apie globalias problemas.“

Vienas iš pagrindinių „Dell“ tikslų – skatinti žmonijos technologinį progresą. Vykdydama „2020 Legacy of Good“ programą bendrovė siekia nukreipti savo technologijas ir kompetencijas į tas sritis, kuriose galėtų atnešti daugiausiai naudos visuomenei ir mūsų planetai. „Dell“ aktyviai investuoja į inovacijas, kurios sumažintų verslo ir gamybos procesų daromą neigiamą poveikį aplinkai, palengvintų žaliavų ir atliekų perdirbimo procesą, ruoštų profesionalius darbuotojus ir stiprintų ekonomiškai nestabilius pasaulio regionus.

Apskritai nuo 2012 m. „Dell“ savo gamybos procesuose suvartojamos energijos efektyvumą pagerino net 60 proc., o iki 2020 m. šį rodiklį planuojama pagerinti iki 80 proc.

Apibendrindama 2017 m. aplinkosaugos rodiklius kompanija atskleidė, kad, vadovaudamasi žiedinės ekonomikos principais, ėmėsi didelių pokyčių Europoje įsikūrusiuose „Dell“ padaliniuose, kuriuose buvo perdirbta ir pakartotinai panaudota daugiau nei 15 tonų plastiko iš elektroninių atliekų. O kiek anksčiau šiais metais pranešta, kad dalis elektroninių atliekų buvo perdirbtos į papuošalus ir „The circular collection“ pavadinta kolekcija pateko į mados rinką.

„Dell“ programą „Legacy of Good“ ėmė vykdyti dar 2013 m., norėdama sumažinti aplinkai daromą poveikį. Kompanija visame pasaulyje rengia su labdara susijusius projektus, vienas iš jų – Etiopijos švietimo ministerijos ir „Dell“ bendra iniciatyva „Camara Education“, kuri per artimiausius trejus metus suteiks galimybę net 1,2 milijono studentų susipažinti su šiuolaikinėmis technologijomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!