Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/64572/xiaomi-desimtas-didziausias-kinijos-internetinis-verslas/spausdinti/

„Xiaomi“ – dešimtas didžiausias Kinijos internetinis verslas

Publikuota: 2018-08-03 08:10
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos pramonės ir informacinių technologijų ministerija bei Kinijos interneto bendruomenė išleido šimto didžiausių Kinijos interneto kompanijų sąrašą 2018 metams. Sąraše figūruoja tokie pavadinimai kaip „Alibaba“, „Tencent“, „Baidu“, „Jingdong“, „NetEase“, „Sina“, „Sohu“, „Meituan Comments“, „Sanliu“ bei „Xiaomi“.

Pagal pateiktus duomenis, šimto galingiausių Kinijos interneto verslų apyvarta 2017 metais siekė 253 milijardus JAV dolerių, o pelningumas išaugo per 50,6 %. Suminis pelnas siekė daugiau nei 40 milijardų JAV dolerių, o tai yra net 82,6 % augimas lyginant su tuo pačiu periodu praeitais metais.

„Xiaomi“ – dešimtas didžiausias Kinijos internetinis verslas

83 kompanijos esančios šimtuke buvo pelningos, o 11 kompanijų turėjo didesnį nei 40 % pelningumą. Sąrašo viršuje išsirikiavusių „Alibaba“ ir „Tencent“ pajamos sudarė 25 % visų šimtuko kompanijų susumuotų pajamų, o pelnas net 60 %. 2017 metais investicijos į šių šimto kompanijų plėtojimą ir tyrimus sudarė daugiau nei 15 milijardų JAV dolerių, o vidutinis investicijų ir vertės santykis siekė 9,6 %.

Gana įdomu stebėti „Xiaomi“ reitinguojamą tarp dešimties geriausių interneto kompanijų Kinijoje. Tai įmonė, kuri savo verslą internete visuomet vykdė labai užtikrintai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!