Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/64543/uab-lietuvos-duju-tiekimas-vykdys-elektros-energijos-visuomeninio-tiekimo-veikla/spausdinti/

UAB „Lietuvos dujų tiekimas“ vykdys elektros energijos visuomeninio tiekimo veiklą

Publikuota: 2018-08-01 08:31
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), atsižvelgusi į UAB „Lietuvos dujų tiekimas“ prašymą bei įvertinusi bendrovės technologinį, finansinį ir vadybinį pajėgumą, išdavė elektros energijos visuomeninio tiekimo licenciją – bendrovė veiklą galės pradėti vykdyti nuo 2018 m. spalio 1 d.

Atitinkamai 2018 m. spalio 1 d. bus panaikintas licencijos galiojimas AB „Energijos skirstymo operatorius“.

UAB „Lietuvos dujų tiekimas“ perims visus AB „Energijos skirstymo operatorius“ įsipareigojimus vartotojams, kurie buvo visuomeninio elektros energijos tiekimo veikloje.

Elektros energetikos įstatymas numato, jog tuo atveju, jeigu sprendimas dėl licencijos galiojimo sustabdymo ar panaikinimo turi įtakos saugiam vartotojų aprūpinimui elektros energija, jis gali įsigalioti ne anksčiau kaip po 2 mėn. nuo sprendimo priėmimo dienos, taip pat apie tai privaloma informuoti Vyriausybę bei Energetikos ministeriją.

Papildomai informuojame, kad elektros energijos visuomeninio tiekimo licencijos išdavimas neriboja kitų ūkio subjektų teisės teikti prašymą elektros energijos visuomeninio tiekimo licencijai gauti toje pačioje teritorijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!