Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/64354/kinijos-milzine-zte-suskaiciavo-milziniskus-nuostolius/spausdinti/

Kinijos milžinė ZTE suskaičiavo milžiniškus nuostolius

Publikuota: 2018-07-17 12:20
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Ne pačius geriausius laikus išgyvenanti Kinijos kompanija ZTE paskelbė, jog per pirmąjį metų ketvirtį gamintojas patyrė kone 1,4 mlrd. JAV dolerių nuostolių. Dėl JAV vyriausybės paskelbto draudimo kompanija negalėjo pilnai funkcionuoti, o taip pat turėjo susimokėti net 1 mlrd. JAV dolerių baudą. Pažymima, kad būtent tai ir sudaro didžiąją nuostolių dalį.

Kinijos milžinė ZTE suskaičiavo milžiniškus nuostolius

Praėjusiais metais buvo nustatyta, kad ZTE pardavinėjo savo išmaniuosius telefonus su amerikietiškais komponentais Šiaurės Korėjai ir Iranui, o vėliau nesilaikė susitarimo, pasirašyto po sankcijų pažeidimo išaiškėjimo, sąlygų. Dėl to JAV Komercijos departamentas uždraudė JAV įmonėms septynerius metus tiekti produkciją šiai Kinijos įmonei už susitarimo pažeidimą.

Įdomu tai, jog ZTE jau buvo pripažinusi savo kaltę ir pasirašė naują susitarimą su JAV vyriausybe, pagal kurį turėjo nubausti visus su pažeidimais susijusius asmenis ir neskirti jiems jokių premijų. Tačiau, kaip paaiškėjo vėliau, Kinijos milžinė atleido tik 4 iš 39 asmenų, o visiems likusiems buvo išmokėtos pilno dydžio premijos. Būtent dėl to sankcijos ilgą laiką nebuvo nutrauktos.

Dabar jau yra paskelbta, jog ZTE ir JAV Komercijos departamentas pasirašė taikos sutartį. Pagal ją Kinijos gigantė sutiko sumokėti 1 mlrd. JAV dolerių baudą, privalės pakeisti valdybą bei dar papildomai atsidės 400 mln. JAV dolerių galimoms baudoms susimokėti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!