Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/64298/vienas-is-pagrindiniu-intel-gpu-kureju-perejo-i-amd/spausdinti/

Vienas iš pagrindinių „Intel“ GPU kūrėjų perėjo į AMD

Publikuota: 2018-07-12 08:31
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Vienas iš pagrindinių „Intel“ GPU kūrėjų perėjo į AMDPraėjusių metų lapkritį Intel prisiviliojo pas save Raja Kodurį, anksčiau užėmusį AMD grafikos skyriaus „Radeon Technology Group“ (RTG) vadovo postą. Balandžio pabaigoje kampaniją jam jau sudarė buvęs RTG rinkodaros skyriaus vadovas Chrisas Hookas. Dabar atėjo AMD eilė pasamdyti išeivį iš „Intel“.

Tinklapis „Hexus“ pranešė, kad AMD pasamdė Martiną Ashtoną, kuris anksčiau užėmė aukštas pareigas iškart trijuose „Intel“ padaliniuose. Jis buvo naujo centrinių ir grafikos procesorių (Core and Visual Computing Group) kūrimo skyriaus viceprezidentas, grafikos technologijų komandos (Visual Technologies Team) vyriausiasis inžinierius, taip pat direktorius aparatūros bei kodirektorius grafikos ir lygiagrečių skaičiavimų padaliniuose (Visual and Parallel Computing Group).

Nesunku nuspėti, kad visi minėti padaliniai kuria „Intel“ grafiką. „Core and Visual Computing Group“ padalinys buvo įkurtas ne taip seniai specialiai diskrečiųjų grafikos procesorių gamybai ir vadovauja jam jau minėtas Raja Koduris.

Martinas Ashtonas „Intel“ dirbo palyginti trumpą laiką – tik metus ir devynis mėnesius. Prieš tai jis beveik 26 metus atstovavo britų kompanijai „Imagination Technologies“, kur dirbo gerai žinomų grafikos procesorių „PowerVR“ kūrimo srityje. Priminsime, kad šie GPU buvo sutinkami „Apple“ SoC iki priešpaskutinio modelio „Apple A10 Fusion“, naudojamo „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“ išmaniuosiuose telefonuose.

Žinant tokią patirtį, nestebina tai, kad Ashtonas buvo įdarbintas „Radeon Technology Group“ padalinyje, kuriančiame AMD grafikos procesorius. Jis dirbs vadovaujant Davitui Wangui, kuris neseniai tapo RTG vadovu ir dabar užsiima naujos komandos subūrimu tiek iš AMD, tiek iš kitų įmonių darbuotojų. Pasak šaltinio, AMD pažymi, kad bendrovė džiaugiasi sveikindama Martiną ir jo talentą bei tikisi, kad jis padės grafikos procesorių vystymuisi.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!