Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/64280/ashburn-international-praejo-visa-pin-sertifikavima/spausdinti/

„ASHBURN International“ praėjo VISA PIN sertifikavimą

Publikuota: 2018-07-10 17:18
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„ASHBURN International“, besispecializuojanti elektroninių kortelių skaitytuvų tinklų stebėjimo ir kortelių operacijų valdymo kūrimo srityje, baigė VISA PIN atestacijos auditą ir gavo sertifikatą apdoroti PIN kodus, siunčiamus iš elektroninių kortelių skaitytuvų į bankus. VISA PIN sertifikatas patvirtina, kad įmonės teikiama PIN online funkcija, kai užšifruotas PIN kodas siunčiamas patikrinimui į banką, yra saugi.

„Siekdami gauti šį sertifikatą, įgyvendinome išsikeltus tikslus: dar labiau padidinome saugumo lygį ir išplėtėme teikiamų paslaugų spektrą. Norint gauti VISA PIN sertifikatą, būtina atlikti auditą, kurio metu vertinamas techninis pasirengimas, infrastruktūra ir net darbuotojai“, – komentavo „ASHBURN International“ vykdomasis direktorius Žoržas Šarafanovičius.

Audito metu buvo reorganizuotas IT ūkis, užtikrinant saugų PIN siuntimą iš terminalų į bankus „online“ principu, nupirkta nauja PIN šifravimo įranga, kurioje saugomi užšifruoti PIN kodai. Buvo atnaujinta ir esama infrastruktūra, įgyvendintos papildomos saugumo procedūros.

Naujoji funkcija ypač naudinga atsiskaitantiems bekontakčiu būdu. Šiuo metu Lietuvoje bekontakčiu būdu vienu metu galima pervesti iki 25 eurų. Viršijus šią sumą, būtina įvesti PIN kodą, dažniausiai, įstatant mokėjimo kortelę į skaitytuvą ir tik tuomet jį įrašant.

Gavus VISA PIN sertifikatą ir įgyvendinus „PIN online“ funkciją, mokėtojui suteikiama galimybė atsiskaityti bekontakčiu būdu, įvedant PIN kodą neįstačius kortelės į skaitytuvą, taip drastiškai nepakeičiant vartotojo įpročių, susiformavusių naudojantis bekontaktėmis kortelėmis.

PIN online funkcija, kurią užtikrina VISA PIN sertifikatas, paplitusi atsiskaitant už paslaugas stovėjimo aikštelėse, savitarnos degalinėse, paštomatuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!