Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/64218/pritarta-pranesimui-del-es-ir-jav-mokslinio-bendradarbiavimo/spausdinti/

Pritarta pranešimui dėl ES ir JAV mokslinio bendradarbiavimo

Publikuota: 2018-07-03 19:19
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Antradienį Europos Parlamentas (EP) pritarė Rolando Pakso (Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa) parengtam sprendimui pratęsti penkeriems metams ES ir JAV susitarimą dėl mokslinio ir technologinio bendradarbiavimo.

ES ir JAV bendradarbiavimas mokslinių tyrimų srityje pagrįstas nuo 1998 m. galiojančiu susitarimu, kuris pratęsiamas kas penkerius metus. Europarlamentarai pažymi, kad ES ryšiai su JAV mokslo, technologijų ir inovacijų srityje yra stipresni nei su bet kuria kita ne Europos šalimi. JAV yra aktyviausia programos „Horizontas 2020“ šalis pagal investicijas tarpusavio moksliniams tyrimams ir technologijų plėtrai, mokslininkų srautus, bendradarbiavimo veiklos mastą, taip pat bendraautorių leidinių ir patentų skaičių.

EP nuomonę dėl šio sprendimo parengė Rolandas Paksas (Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa). Jai pritarė 597 EP nariai, nepritarė 48, o susilaikė 26. Tai leis pratęsti susitarimą dar penkeriems metams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!