Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/64112/efektyvesniam-energijos-vartojimui-skatinti-skirs-500-tukst-euru/spausdinti/

Efektyvesniam energijos vartojimui skatinti skirs 500 tūkst. eurų

Publikuota: 2018-06-25 18:15
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šalies pramonės gaminama produkcija taptų konkurencingesnė ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių rinkose, jei įmonės efektyviau vartotų energiją. Skatindama įmones didinti energijos vartojimo efektyvumą, Ūkio ministerija skelbia kvietimą pasinaudoti Europos Sąjungos (ES) investicijų priemone „Auditas pramonei LT“. Pagal šį kvietimą finansuojamoms veikloms numatoma skirti 500 655 eurus ES investicijų.

„Didelė dalis Lietuvos pramonės įmonių energiją vartoja neefektyviai, todėl jų gaminama produkcija praranda konkurencingumą ne tik Lietuvos, bet ir užsienio rinkose. Tiesa, įmonės mato šią problemą, tad atsižvelgdama į poreikį Ūkio ministerija skelbia jau trečią Europos Sąjungos investicijų priemonės „Auditas pramonei LT“ kvietimą. Iš priemonei skirtų lėšų bus finansuojamas energijos suvartojimo auditas. Tai vėliau leis efektyvinti šią sritį ir taip sumažinti produkcijos gamybos sąnaudas“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Pasinaudoti priemone gali labai mažos, mažos ir vidutinės pramonės įmonės. Pareiškėjomis gali būti ir didelės pramonės įmonės, jeigu energijos vartojimo auditas jose atliekamas papildomai su energijos vartojimo auditu, privalomu pagal atitinkamą ES direktyvą.

Didžiausia projektui galima skirti finansavimo lėšų suma – 18 tūkst. eurų, jeigu projektas skirtas energijos vartojimo auditui atlikti vidutinėje ar didelėje pramonės įmonėje. Didžiausias 10 tūkst. eurų finansavimas gali būti skirtas energijos vartojimo auditui atlikti labai mažoje ar mažoje pramonės įmonėje.

Didžiausia galima finansuojamoji dalis – ne daugiau kaip 70 procentų, jeigu pareiškėja yra labai maža ir maža pramonės įmonė, 60 procentų – jeigu pareiškėja yra vidutinė pramonės įmonė, 50 procentų – jeigu pareiškėja yra didelė pramonės įmonė.

Lietuvos pramonės įmonės, siekiančios gauti finansavimą, turi užpildyti paraišką, kuri skelbiama svetainėse www.esinvesticijos.lt, http://ukmin.lrv.lt/, www.lvpa.lt, ir pateikti ją VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūrai iki 2018 m. rugpjūčio 27 dienos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!