Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/64102/bendradarbiavimo-sutartis-sujunge-vilniaus-ir-tiandzino-versla/spausdinti/

Bendradarbiavimo sutartis sujungė Vilniaus ir Tiandzino verslą

Publikuota: 2018-06-22 19:58
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai informuoja, kad šiandien tarp Rūmų ir Kinijos tarptautinės prekybos plėtros tarybos Tiandzino padalinio pasirašyta bendradarbiavimo sutartis, padėsianti sustiprinti Tiandzino regiono ir Vilniaus verslo ryšius.

Lietuvoje besilankantys šios Kinijos verslo organizacijos vadovai kartu su verslininkų delegacija ne tik siekia užmegzti glaudesnius ryšius su mūsų šalies verslo įmonėmis, bet ir aktyviai kviečia investuoti bei importuoti į Tiandzino miestą.

Bendradarbiavimo sutartį su Kinijos tarptautinės prekybos plėtros tarybos Tiandzino padalinio pirmininko pavaduotoju Duan Yimin pasirašęs Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų gen. direktorius dr. Almantas Danilevičius akcentavo, kad kelias į Kinijos rinką Lietuvos įmonėms tampa vis paprastesnis ir dėl aktyvių verslo organizacijų veiklų.

„Individualiai mūsų šalies įmonėms nėra paprasta patekti į milžinišką Kinijos rinką. Tačiau Lietuvos verslo organizacijos, turėdamos glaudžius bendradarbiavimo kanalus su Kinijos miestų verslo bendruomenėmis, gali atverti atskirų Kinijos miestų rinkas mūsų eksportuotojams“, – pažymi dr. A. Danilevičius.

16 mln. gyventojų turinčio ir tik 120 km nuo Pekino nutolusio Tiandzino miesto pagrindinė verslo organizacija oficialiai pakvietė Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų narius į 2019 m. balandžio mėn. vyksiančią tarptautinę importo parodą. Šioje parodoje Rūmų nariai turės išsiritinės sąlygas.

Susitikime su Kinijos verslininkais dalyvavo apie 20 šalies įmonių, Lietuvos–Kinijos forumo prezidentas P. Mindaugas Reinikis pristatė naujausias Lietuvos ir Kinijos bendradarbiavimo tendencijas ir projektus. Susikimime dalyvavo Kinijos ambasados Lietuvoje patarėjas Lin Chen. Po oficialiosios dalies Kinijos ir Lietuvos verslo atstovai tarėsi dėl individualių projektų, sutarčių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!