Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/64075/bs-2-sekmingai-plecia-13-os-tukst-elektroniniu-korteliu-skaitytuvu-tinklo-prieziura-gruzijoje/spausdinti/

BS/2 sėkmingai plečia 13-os tūkst. elektroninių kortelių skaitytuvų tinklo priežiūrą Gruzijoje

Publikuota: 2018-06-21 13:04
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Bankinių technologijų ir mažmeninės prekybos sprendimus diegianti bendrovė BS/2 perėmė vieno stambiausių Gruzijos (Sakartvelo) komercinių bankų beveik 13-os tūkstančių elektroninių kortelių skaitytuvų tinklo (EKS) priežiūros paslaugas. Bendrovė šiai dienai prižiūri daugiau nei 20-ies tūkst. EKS tinklą 7-iuose tūkst. prekybos taškų ne tik Baltijos šalyse, bet ir Vidurio Azijos bei Kaukazo regionuose. Planuojama, kad iki šių metų pabaigos bendrovės prižiūrimas EKS tinklas išaugs iki 25 tūkstančių.

„Mokėjimo kortelės Gruzijoje ypač populiari atsiskaitymo priemonė. Šioje 3,7 mln. gyventojų turinčioje šalyje naudojama per 9 mln. aktyvių mokėjimo kortelių, o tai 11 proc. daugiau nei buvo 2016 metais. 2017-aisiais buvo atlikta apie 40 mln. finansinių operacijų, kurių suma viršijo 4 mlrd. larių. Todėl nenuostabu, kad tokia aktyvi mokėjimo kortelių rinka patraukli mūsų bendrovei. Šiuo metu prižiūrime beveik 13 tūkstančių elektroninių kortelių skaitytuvų visoje Gruzijoje ir šis skaičius nuolat auga“, – sako „BS/2 Georgia“ vykdomasis direktorius Andrej Smirnov.

Anot jo, „BS/2 Georgia“ aktyviai plečia bendradarbiavimą su stambiausiais šalies bankais ir finansinėmis įstaigomis, taip pat plečia naują kryptį – mažmeninių tinklų verslo automatizavimo paslaugų teikimą.

Įmonių grupės „Penki kontinentai“, kuriai priklauso BS/2 ir „ASHBURN International“, valdybos pirmininkas Idrakas Dadašovas pažymėjo, kad grupė aktyviai investuoja į dukterinių įmonių plėtrą, vien BS/2 investicijos Gruzijoje 2017 m. sudarė apie 3,5 mln. eurų. Įmonė gerokai padidino darbuotojų skaičių ir išplėtė savo teikiamų paslaugų portfelį, pasiūlydama inovacinius sprendimus ir kompleksines užsakomąsias bankinės įrangos priežiūros paslaugas.

Projektas Gruzijoje buvo įgyvendintas bendradarbiaujant su bendrove „ASHBURN International“, diegiančia EKS tinklų valdymo ir stebėsenos, kortelių operacijų duomenų perdavimo ir lojalumo sistemų valdymo sprendimus. EKS tinklui valdyti naudojamas šios bendrovės plėtojamas programinis sprendimas „TransLink.iQ“. Analogiškus projektus abi įmonės įdiegusios ir Baltijos šalyse.

„Pagrindinis mūsų sprendimo privalumas yra didelis jo funkcionalumas. „TransLink.iQ“ padeda nuotoliniu būdu stebėti EKS darbą, atnaujinti jų parametrus ir programinę įrangą, perduoti mokėjimo operacijų duomenis į duomenų apdorojimo centrus. Pritaikant „TransLink.iQ“ programą Gruzijos rinkai buvo įgyvendinta integracija su daugumos populiariausių gamintojų kasų sistemomis ir įdiegtos naujos EKS funkcijos, kurios dar nėra naudojamos Baltijos šalių rinkose“, – teigia „ASHBURN International“ vykdomasis direktorius Žoržas Šafranovičius.

Lietuvos įmonių grupė „Penki kontinentai“ Gruzijos rinkoje dirba nuo 2001 m., o 2009 m. čia įsteigta antrinė bendrovė „BS/2 Georgia“. Ši įmonė bendradarbiauja su dauguma komercinių Gruzijos bankų, kuriems taip pat siūlo specializuotą programinę įrangą ir teikia sistemų integracijos, įrangos techninės priežiūros paslaugas.

Šiuo metu šalyje veikia šeši „BS/2 Georgia“ filialai, teikiantys bankinės bei savitarnos įrangos priežiūros ir mokėjimo infrastruktūros plėtros paslaugas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!