Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/63943/lietuvos-verslas-planuoja-misija-i-luhanska/spausdinti/

Lietuvos verslas planuoja misiją į Luhanską

Publikuota: 2018-06-11 15:29
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai informuoja, kad š. m. birželio 21–22 dienomis planuojamas verslo delegacijos vizitas į Ukrainos Luhansko sritį. Lietuvos – Ukrainos verslo taryba, vadovaujama Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidento Sigito Leonavičiaus, kviečia verslo atstovus prisijungti prie misijos.

Vizito metu vyks susitikimas su srities gubernatoriumi Jurijumi Garbuzu, kitais administracijos vadovais. Vyks verslo forumas, susitikimai su verslo asociacijomis ir įmonėmis. Misijos dalyviai turės galimybę susitikti su juos dominančių sričių valstybės pareigūnais bei verslo kompanijų atstovais. Vizitas rengiamas kartu su Lietuvos Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus vizitu į Luhansko sritį. Numatomas ministro dalyvavimas verslo forume.

„Ši misija skirta ir naujiems verslo partneriams rasti, ir išreikšti solidarumą nuo karinių veiksmų kenčiančiam Ukrainos regionui. Tik būnant vietoje galima suprasti, kokią žalą regionui daro karinis konfliktas ir įvertinti verslo plėtros galimybes“, – kviesdamas kolegas prisijungti akcentuoja Rūmų prezidentas Sigitas Leonavičius.

Tai bus atsakomasis Lietuvos verslo vizitas po Luhansko srities atstovų apsilankymo Vilniuje 2018 m. I ketvirtį.

Būdami Vilniuje, Luhansko vadovai akcentavo bendradarbiavimo žemės ūkio, maisto pramonės, energetikos, ekologijos, medicinos paslaugų ir kitose srityse. Nors dėl karinio konflikto regionas jaučia ekonomines ir socialines pasekmes, čia kuriamos palankios sąlygos verslui investuoti ir bendradarbiauti su vietos partneriais. Į infrastruktūros atnaujinimo ir pastatymo darbus numato investuoti tarptautiniai donorai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!