Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/63870/microsoft-veikiausiai-isigijo-programuotoju-garbinama-platforma/spausdinti/

„Microsoft“ veikiausiai įsigijo programuotojų garbinamą platformą

Publikuota: 2018-06-04 15:26
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Užsienio žiniasklaida skelbia, kad korporacija „Microsoft“ įsigijo interneto platformą „GitHub“ – oficialiai apie šį sandorį turėtų būti paskelbta šį pirmadienį. „The Verge“ skelbia, kad sandoris su „GitHub“ įvyko daugiausiai dėl teigiamo požiūrio į „Microsoft“ vadovą Satya Nadella.

„GitHub“ yra milžiniška programinių kodų saugykla, kuria naudojasi daugybė programuotojų, šioje saugykloje ištisos programavimo įmonės saugo savo projektus, dokumentaciją ir programinius kodus. „GitHub“ naudojasi net tokio kalibro įmonės, kaip „Apple“, „Amazon“ bei „Google“. Tiesa, aktyviausiai šia platforma naudojasi būtent „Microsoft“ programuotojai – daugiau nei 1000 šios įmonės darbuotojų aktyviai kelia naujus programinius kodus į „GitHub“ saugyklą. Joje netgi galima rasti originalų klasikinio „Windows File Manager“ kodą. Dar 2015 m. „GitHub“ buvo vertinami 2 mlrd. JAV dolerių suma, tačiau kol kas oficialių žinių, kiek už šią įmonę paklojo „Microsoft“, nėra.

„Microsoft“ veikiausiai įsigijo programuotojų garbinamą platformą

Nuo pat S. Nadella tapimo korporacijos vadovu, „Microsoft“ itin aktyviai investuoja į atvirojo kodo technologijas. „Microsoft“ į atvirą kodą pervedė „PowerShell“, „Visual Studio Code“ ir „Microsoft Edge JavaScript“ variklį. Taip pat korporacija bendradarbiavo su „Canonical“ siekiant geresnio „Ubuntu“ suderinamumo su „Windows 10“, įsigijo bendrovę „Xamarin“ siekiant stiprinti mobiliųjų programėlių kūrimo pajėgumus.

Jau dabar „Microsoft“, tobulindama „Windows“ operacinę sistemą, naudojasi atviro kodo „Git“ versijų kontrolės sistema. Smarkiai išpopuliarėjo „Microsoft Visual Studio Code“ aplinka, leidžianti programuotojams kurti ir taisyti interneto ir debesines programas. Oficialiai patvirtinus „Microsoft“ ir „GitHub“sandorį tikriausiai sužinosime apie dar glaudesnę integraciją tarp „Microsoft“ programavimo įrankių ir „GitHub“ teikiamų paslaugų.

Žinoma, šis įsigijimas programuotojams sukels daug klausimų – ypač aršiausiems atvirojo kodo filosofijos šalininkams, kurie įtariai vertina bet kokius „Microsoft“ veiksmus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!