Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/63835/el-dokumentu-pasirasymo-platforma-isign-keicia-prekiu-zenkla/spausdinti/

El. dokumentų pasirašymo platforma „iSign“ keičia prekių ženklą

Publikuota: 2018-05-31 14:29
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Didžiausia Baltijos šalyse el. dokumentų pasirašymo platforma „iSign“ keičia prekių ženklą. Penkerius metus veikiantis sprendimas, priklausantis IT įmonei „Estina“, nuo šiol vadinsis „Dokobit“. Kartu su naujuoju prekių ženklo įvaizdžiu klientams pristatoma ir draugiškesnė kainodara bei funkcionalumai, o bendrovės struktūra, vadovybė, darbuotojai ir vertybės išlieka nepakitę.

„Poreikį pokyčiams padiktavo mūsų spartus augimas ir plėtra į kitas Europos rinkas. „iSign“ nuo pat pradžių buvo mūsų kodinis pavadinimas, tačiau augdami pastebėjome, kad dauguma tarptautinėje rinkoje esančių sprendimų vizualiai atrodo panašiai – pavadinimuose dominuoja žodis „sign“, o pasirinkta spalva – mėlyna.

Dar viena priežastis – ne anglakalbiams kildavo klausimų, ar pavadinimą reikėtų tarti jų vietine, pvz., lietuvių, ar anglų kalba“, – sako Gintas Balčiūnas, „Dokobit“ verslo plėtros vadovas.

Pasak G. Balčiūno, naujasis pavadinimas naudotojams bus draugiškesnis, o naujasis įvaizdis – spalvų, internetinio puslapio, el. pasirašymo portalo vartotojo sąsajos pokyčiai – tiksliau atspindės tikrąjį bendrovės identitetą. „Nepaisant sudėtingų technologijų, su žmonėmis visada stengiamės kalbėti jų kalba – siekiame, kad el. parašas ir jo sprendimai būtų suprantami kiekvienam, kad jais būtų taip paprasta naudotis, kaip bet kokia kasdiene paslauga ar kasdieniais dalykais, kaip pavyzdžiui, paskambinti draugui telefonu. Todėl ir naujasis mūsų įvaizdis yra ryškesnis – siekdami perteikti atvirumą, paprastumą ir prieinamumą pasirinkome šiltesnes bei žaismingesnes spalvas“, – aiškina G. Balčiūnas.

Kartu su įvaizdžio pokyčiais el. pasirašymo portalo klientams pristatoma ir supaprastinta paslaugos kainodara. Jeigu anksčiau naudotojų paskyrų kainos priklausė nuo parašų kiekio, o papildomomis funkcijomis galėjo naudotis tik mokūs naudotojai, dabar planai apima daugiau sudedamųjų, o dauguma funkcionalumų gali naudotis ir nemokamų paskyrų turėtojai, pvz., rūšiuoti dokumentus į kategorijas, matyti visą dokumento veiksmų istoriją, nustatyti pasirašymo terminus ir kt. Siekiant dar labiau supaprastinti naudotojo patirtį, artimiausiu metu žadama ir daugiau naujovių – su naujuoju prekių ženklu šią vasarą ketinama pristatyti ir naują el. dokumentų pasirašymo įskiepį „Microsoft Office 365“ programinei įrangai, leisiantį mobiliuoju parašu ir „Smart-ID“ priemone pasirašyti dokumentus tiesiog „Microsoft Word“ programoje.

Per pastaruosius keletą metų „Dokobit“ sparčiai plėtėsi – 2015 m. įsigijo didžiausią Estijoje el. pasirašymo platformą „DigiDoc“, o 2016 m. atidarė biurą Islandijoje. Šiandien per portalą jau pasirašyta virš 1,2 mln. dokumentų, o „Dokobit“ paslaugomis naudojasi ir privatūs, ir verslo klientai, tarp kurių tokios įmonės kaip „SEB“, „Šiaulių bankas“, „Telia“ ir kitos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!