Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/63792/lietuviska-apsaugos-technologiju-imone-suvienijo-jegas-su-kinu-gigantu/spausdinti/

Lietuviška apsaugos technologijų įmonė suvienijo jėgas su kinų gigantu

Publikuota: 2018-05-29 08:05
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuviškas išmaniųjų apsaugos įrenginių gamintojas „Eldes“ į apsaugos sistemą integravo kinų milžino „Dahua Technology“ vaizdo kameras. Namų vartotojams bendras dviejų gamintojų sprendimas leis vienoje mobiliojoje aplikacijoje patogiai apsaugoti ir valdyti namus, taip pat realiu laiku stebėti vaizdą iš namų ar kiemo.

Statista.com ir Reuters duomenimis, 2017 metais vaizdo kamerų pardavimai pasaulinėje rinkoje augo 7 proc., o laikotarpiui iki 2022 metų prognozuojamas 18 proc. augimas. Gerėjant ekonominei situacijai visame pasaulyje vartotojai vis dažniau rūpinasi savo būsto saugumu. Dažnas namų vartotojas nori ne tik apsaugos sistemos, bet ir vaizdo kamerų.

„Vaizdo stebėjimas šių dienų namų apsaugoje yra būtinybė. Po ilgų derybų su „Dahua Technology“ sukūrėme bendrą sprendimą, puikiai tinkantį tiek diegėjui, tiek ir galutiniam vartotojui. Tikime, jog nuo šiol „Eldes“ apsaugos sistemų šeima mūsų klientams leis miegoti dar ramiau“, – teigė „Eldes“ vadovas Nerijus Ivanauskas.

Anot N. Ivanausko, daugelis vaizdo kamerų sistemų yra sudėtingai įrengiamos, o vartotojui, norinčiam apsaugoti ir matyti vaizdą iš namų teritorijos, tenka vienu metu naudoti dvi ar tris mobiliąsias programėles. Pavyzdžiui, viena programėlė naudojama apsaugos sistemos valdymui, antroji – namų prietaisų ar apšvietimo valdymui, o trečioji – namų vaizdo stebėjimui. Visą tai „Eldes“ sistema turi vienoje patogioje programėlėje.

„Eldes“ gamina apsaugos sistemas „ESIM384“ (ankstesnis modelis – „ESIM364“) bei „Pitbull PRO“ (ankstesnis modelis – „Pitbull Alarm“). Į šiuos gaminius integruotos visos esamos ir ateityje planuojamos gaminti „Dahua“ IP vaizdo kameros. Naudotis mobiliąja programėle „Eldes Security“ vartotojai gali nemokamai, šiuo metu ji yra naudojama 20-yje pasaulio šalių.

2017-aisiais metais naujausia hibridinė „Eldes“ apsaugos sistema „ESIM384“ gavo „Metų inovacijos“ apdovanojimą, kurį įsteigė asociacija „Apsaugos verslo grupė“, jungianti apsaugos srityje veikiančias Lietuvos įmones. „ESIM384“ apsaugos sistema vartotojams leidžia apsaugoti namus, automatizuoti jų valdymą, o nuo šiol – ir tiesiogiai stebėti vaizdą iš namų. Sistema yra naudojama su trečiųjų šalių laidiniais aksesuarais bei „Eldes“ belaidžiais davikliais.

„Bendradarbiavimas su „Eldes“ padės padės paspartinti plėtrą Baltijos šalių regione bei įgyvendinti mūsų misiją – išmaniųjų apsaugos technologijų pagalba kurti saugesnę visuomenę“, – teigė Vidurio, Šiaurės bei Rytų Europos regiono „Dahua Technology“ pardavimų vadovė Floraine Wu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!