Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/63775/vaizdo-ploksciu-rinka-kaseju-susidomejimas-mazeja-zaideju-susidomejimas-dideja/spausdinti/

Vaizdo plokščių rinka: kasėjų susidomėjimas mažėja – žaidėjų susidomėjimas didėja

Publikuota: 2018-05-28 11:30
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„Jon Peddie Research“, gerai žinomi tyrėjai konstatuoja, kad vaizdo plokščių paklausa iš kripto valiutų kasėjų mažėja. Sumažėjus šachtininkų pirkimui pradėjo leistis iki dangaus pakilusios vaizdo plokščių kainos. Kai tik kainos pasidarė bent kiek padoresnės vaizdo plokštes vėl pradėjo pirkti žaidėjai. Tai padėjo išlaikyti diskrečių vaizdo plokščių pardavimus. 2018 metų pirmąjį ketvirtį grafikos akseleratorių pardavimai buvo 3,4 % geresni nei prieš metus, bet 10,4 % blogesni nei ketvirtį prieš tai. Kaip įprasta, paskutinis metų ketvirtis būna geriausias. Per pirmus tris 2018 metų mėnesius „nVidia“ pardavė 10 % mažiau grafikos akseleratorių, AMD pardavimai sumažėjo 6 %, o „Intel“ – 11 %.

Aiškėja, kad AMD pirmame 2018 metų ketvirtyje sugebėjo padidinti savo rinkos dalį nuo 14,2 % iki 14,8 %. „nVidia“ dalis liko ta pati (18,4), o „Intel“ neteko 0,8 % pyrago dalies (66,6 %).

Viena „Jon Peddie Research“ skaidrė yra labai įdomi. Joje išskirstytos grafikos akseleratorių kategorijos. Diskrečių vaizdo plokščių staliniams kompiuteriams 2018 metų pirmame ketvirtyje buvo parduota 66,4 % daugiau nei prieš metus, tad kosminės kainos iš dalies pateisinamos. Lyginant pirmąjį ketvirtį su prieš tai buvusiu matome, kad diskrečių vaizdo plokščių pardavimai augo 6,4 %. Bus tikrai įdomu pasižiūrėti kaip pardavimai atrodo antrame 2018 metų ketvirtyje, bet šios statistikos dar teks ilgokai palaukti.

Vaizdo plokščių rinka: kasėjų susidomėjimas mažėja – žaidėjų susidomėjimas didėja
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!