Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/63760/sony-gali-pasitraukti-is-ismaniuju-telefonu-rinkos/spausdinti/

„Sony“ gali pasitraukti iš išmaniųjų telefonų rinkos

Publikuota: 2018-05-25 09:21
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Balandžio mėnesį Japonijos kompanijoje „Sony“ įvykę pokyčiai valdžioje gali pakeisti ir gamintojo veiklos sritis. Ilgalaikį generalinį direktorių Kaz Hirai pakeitęs Kenichiro Yoshida neseniai pristatė bendrovės trijų metų planą, kuriame nėra jokios informacijos apie smulkiąją techniką.

Skelbiama, jog bendrovė sieks geriau išnaudoti vis kylančias pajamas iš įvairių žaidimų prenumeratų bei kitų pramogų. Tačiau daugumos dėmesį patraukė ir tai, jog plane nėra nė menkiausios užuominos apie išmaniuosius telefonus ar kitus panašius įrenginius. Ir nors tai atkreipė dėmesį, bet sprendimas turėtų būti itin logiškas.

Japonų gaminami išmanieji telefonai su „Sony“ prekiniu ženklu pastaruosius keletą metų sulaukia vis mažiau ir mažiau dėmesio. Daugumai gamintojų tampa vis sunkiau konkuruoti su produkcija iš Kinijos ir tai gali tik paskatinti kompanijos vadovus nutraukti telefonų ir kitos smulkiosios technikos gamybą.

Primename, kad šiemet „Sony“ pristatė naujos kartos „Xperia XZ“ išmaniuosius telefonus – tai „Xperia XZ2“, „Xperia XZ2 Compact“ ir „Xperia XZ2 Premium“. Visi trys įrenginiai pasižymi flagmanų savybėmis ir veikia su „Qualcomm Snapdragon 845“ procesoriais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!