Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/63733/europos-parlamente-lietuviu-organizuojama-didziausia-tarpzemynine-blockchain-konferencija/spausdinti/

Europos parlamente – lietuvių organizuojama didžiausia tarpžemyninė „blockchain“ konferencija

Publikuota: 2018-05-23 16:00
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

400 kviestinių svečių iš 32 valstybių rytoj renkasi Briuselyje. Europos Parlamente (EP) pirmą kartą rengiama didžiausia tarpžemyninė „blockchain“ tendencijų konferencija „Blockchain“ – ketvirtosios industrijų revoliucijos pokyčių variklis“ (angl. „Blockchain – The Game changer of the 4 th Industrian Revolution”). Renginį organizuoja EP narys Antanas Guoga ir „Blockchain Centras Vilnius“.

„Lietuva ir toliau dominuoja formuojant „blockchain“ tendencijų darbotvarkę. Didžiuojuosi, jog mums pavyko sutelkti didžiąsias pasaulio diplomatines atstovybes Briuselyje ir užmegzti tarpkontinentinę diskusiją“, – teigia renginio iniciatorius A. Guoga.

Lietuvos banko, Finansų ir Ūkio ministerijų sprendimai, kuriantys galimybes vystyti FinTech ir „blockchain“ technologijas Europoje labai patrauklūs investuotojams. Pranešimą renginyje skaitys Lietuvos Respublikos finansų ministras Vilius Šapoka. Pasak jo, Lietuva skiria ypatingą dėmesį finansų rinkų, įskaitant ir finansinių technologijų sektorių, plėtrai. „Jau šiandien Lietuva yra vertinama kaip viena lyderiaujančių valstybių finansinių technologijų ir konkrečiai „blokchain“ technologijos vystyme. Drąsios iniciatyvos šioje srityje rodo, kad tai galimybė ateičiai, kurios praleisti neketiname. Esu įsitikinęs, kad dabar mūsų šaliai investuoti į inovacijas, naująsiais technologijas ir galimybes yra mažiau rizikinga, nei neinvestuoti visai“, – sako ministras V. Šapoka.

Tarpžemyninės „blockchain“ konferencijos tikslas tikslas – kalbėti apie „blockchain“ ir kriptovaliutų tendencijas skirtinguose regionuose, suprasti, kur šiandien esame, kurios šalys yra priekyje, kur esame atsilikę ir kur galime pritaikyti jau sukauptą patirtį. Tas ypač svarbu reguliavimo srityje.

Pasak „Blockchain Centre Vilnius“ vadovės Eglės Nemeikštytės, tokio lygio oficialių svečių iš viso pasaulio susidomėjimas ir įsitraukimas rodo, kad „blockchain“ technologija, vystyta daugiau nei dešimtmetį, atrandama vis labiau, didėja pasitikėjimas ja.

„Visi laukiame to lūžio, esminio pokyčio, kuomet kalbėsime ne tik apie technologijos galimybes, o ir apie realų pritaikymą. Daug bandymų jau atlikta, nemažai jų – sėkmingi, tokį susidomėjimą turime todėl, kad visi supranta, jog tai šansas ir nori būti globalių pokyčių liudininkais“, – teigia Eglė Nemeikštytė. Konferencijoje dalyvaus Australijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Japonijos misijų ES atstovai, Europos parlamento nariai, Europos Centrinio banko patarėjas Dirk Bullman, buvęs Estijos premjeras, dabar parlamento narys ir „Vilnius Blockchain Centre“ valdybos narys Taavi Roivas, „blockchain“ darbotvarkę Europos Komisijoje koordinuojantis pareigūnas latvis Peteros Zilgalvis, Bankorus vadovas Greg Van den Bergh, „Google“, IBM atstovai, mokslininkai, technologijos entuziastai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!