Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/63638/telia-company-vadovas-johanas-dennelindas-musu-tikslas-lietuvos-lyderyste-saugumas-ir-5g/spausdinti/

„Telia Company“ vadovas Johanas Dennelindas: mūsų tikslas – Lietuvos lyderystė, saugumas ir 5G

Publikuota: 2018-05-16 13:32
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiuo metu Vilniuje viešintis Švedijos telekomunikacijų bendrovės „Telia Company“ vadovas Johanas Dennelindas ką tik baigė susitikimą su Lietuvos Respublikos Ministru Pirmininku Sauliumi Skverneliu ir Ūkio Ministru Virginijumi Sinkevičiumi. Pokalbio metu buvo aptarta Lietuvos telekomunikacijų rinkos situacija ir galimybės stiprinti skaitmeninę bei technologinę šalies lyderystę. Iki šių metų pabaigos Vilniuje įkurtas „Telia Company“ paslaugų centras planuoja įdarbinti iki 400 IT profesionalų.

„Lietuvą visada vertinome kaip itin perspektyvią šalį ilgalaikėms investicijoms. Artimiausioje ateityje ketiname stiprinti savo pozicijas tiek Vilniuje, tiek regionuose, pavyzdžiui, Šiauliuose. Kaip tik šiuo metu visos grupės mastu pradedame ambicingą skaitmeninimo programą, kuri apima didelės kompetencijos darbo vietų kūrimą. Be to, siekiame, kad Lietuva taptų pirmąja regiono šalimi, kur veiktų 5G ryšys“, – susitikime su Vyriausybės vadovu Sauliumi Skverneliu sakė J. Dennelindas.

„Džiaugiuosi, kad Lietuva tampa didžiųjų, lyderiaujančių Skandinavijos kompanijų kompetencijų centru. Ypač malonu, kad tarp šių bendrovių yra ir „Telia“. Man asmeniškai taip pat smagu, kad mes Lietuvoje galime pasiūlyti itin aukštos kvalifikacijos darbuotojus: specialistus, kurie atliks pačias sudėtingiausias operacijas bei funkcijas produkcijos, technologinio vystymo, pirkimų bei kitose srityse“, – kalbėjo premjeras S. Skvernelis.

Pasak „Telia Company“ vadovo, „Telia“ tikslas – būti Lietuvos partnere ir kurti aukštos kvalifikacijos darbo vietas, didinti šalies kibernetinį saugumą bei visokeriopai prisidėti prie Lietuvos skaitmeninės lyderystės įtvirtinimo. Tam labai svarbu, kad Lietuva toliau užtikrintų privačioms investicijoms palankią aplinką ir sudarytų vienodas konkurencines sąlygas teikiant aukščiausio saugumo lygio paslaugas tiek privačiam, tiek viešajam sektoriui.

„Esame tikri, kad Baltijos ir Šiaurės valstybių regionas turi visas galimybes tapti Europos skaitmeninių technologijų srities lyderiu, tačiau tam reikalingas regioninis ir viešojo bei privataus sektorių bendradarbiavimas. Lietuva savo IT kompetencijomis jau yra užsirekomendavusi pasaulyje, todėl tikime, kad tai bus išlaikyta kaip ir mūsų įsipareigojimas toliau investuoti Lietuvoje“, – teigė J. Dennelindas.

Nuo 1992 m. į Lietuvos telekomunikacijų plėtrą „Telia“ jau investavo daugiau kaip 1,4 mlrd. eurų.

Paskutinį kartą „Telia Company“ vadovas Lietuvoje viešėjo 2017 metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!