Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/63530/lietuvos-energijos-pajamos-didejo-16-proc-del-augusios-duju-ir-elektros-paklausos/spausdinti/

„Lietuvos energijos“ pajamos didėjo 16 proc. dėl augusios dujų ir elektros paklausos

Publikuota: 2018-05-07 21:03
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Pirmasis 2018 metų ketvirtis energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“ buvo intensyvus naujais projektais ir gausus augusiomis pajamomis. Jos, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, augo 16 proc. ir buvo 358,3 mln. eurų. Grupės koreguotas pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) buvo 73,1 mln. eurų ir lyginant su 2017 metų pirmuoju ketvirčiu, augo 2 proc. Grynasis koreguotas pelnas augo 41 proc. iki 51 mln. eurų, o nuosavo kapitalo grąža (ROE) siekė 10,9 proc.

Tokius rezultatus daugiausia lėmė ne tik Lietuvoje, bet ir visame kontinente laikęsi šalti žiemos ir pavasario orai. Dėl jų įtakos grupės įmonės pardavė daugiau dujų, daugiau elektros energijos, susidariusios rinkos sąlygos leido elektros energijos pagaminti kombinuoto ciklo bloke Elektrėnuose. Dėl itin vandeningo sezono didesniu pajėgumu nei įprastai veikė ir Kauno hidroelektrinė bei Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė. Ilgą laiką vyravusi žemesnė nei vidutinė oro temperatūra augino energijos poreikį, o kartu ir elektros rinkos kainas.

„Augantys grupės finansiniai rezultatai dar labiau stiprina „Lietuvos energijos“ pajėgumą žengti į naują veiklos periodą. 2018 metų pirmąjį ketvirtį pradėję dirbti su naująja vadovų komanda išsikėlėme tikslą per ateinantį laikotarpį „Lietuvos energiją“ transformuoti į išmanią, naujos kartos, komercinę organizaciją, gebančią išplėsti savo veiklos geografiją. Pasitelkus įmonių grupėje sukauptą patirtį, planuojame kurti inovatyvias paslaugas ir produktus Lietuvai ir už jos ribų, kartu išsaugant valstybės interesą užtikrinti strateginę generaciją ir įgyvendinant žaliosios energetikos plėtros perspektyvą“, – teigia „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Darius Maikštėnas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!