Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/63487/lietuvos-energija-valstybes-biudzeta-papildys-78-3-mln-euru-dividendu-suma/spausdinti/

„Lietuvos energija“ valstybės biudžetą papildys 78,3 mln. eurų dividendų suma

Publikuota: 2018-05-03 20:06
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Energetikos įmonių grupės „Lietuvos energija“ visuotiniame akcininkų susirinkime buvo priimtas sprendimas dėl bendrovės dividendų. Finansų ministras Vilius Šapoka pasirašė įsakymą, kuriuo nurodoma, jog „Lietuvos energija“ į valstybės biudžetą skirs 78,3 mln. eurų dividendų už 2017 m.

„Lietuvos energijos“ į biudžetą sumokama pelno dalis kasmet būna didžiausia ir sudaro daugiau kaip pusę visų valstybės valdomų įmonių sumokamų dividendų. Reikšmingos sumos skyrimas valstybės biudžetui dividendų forma keletą metų iš eilės rodo įmonių grupės brandą ir stabilumą. Tai vienas iš pavyzdžių, kai stipri bendrovė tiesiogiai prisideda didinant investuotojų pasitikėjimą Lietuva“, – teigia finansų ministras Vilius Šapoka.

„Lietuvos energija“ dividendams siūlė skirti 91,5 mln. eurų, tačiau bendrovės akcininkė, Finansų ministerija, atsižvelgdama į poreikį planuoti piniginius srautus, skirtumą nuo anksčiau pasiūlytos sumos ketina paskirstyti skirstant 2018 metų pelną.

Skaičiuojant periodą nuo 2013 m., kai veiklą pradėjo „Lietuvos energijos“ įmonių grupė, per penkerius metus bendrovė valstybės biudžetui skyrė daugiau kaip 318 mln. eurų. „Nors kasmet nuosekliai mažiname elektros energijos tarifą, išliekame didžiausiais dividendų valstybei mokėtojais. Šiemet dividendams paskirsime 70 procentų viso 2017 m. grupės uždirbto pelno. Kita jo dalis persikels į kitų metų dividendus. Didžiuojuosi mūsų grupės žmonėmis, nes ši nauda Lietuvai sukuriama jų rankomis ir kasdieniu nuoširdžiu darbu“, – sako „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Darius Maikštėnas.

Valdymo koordinavimo centras, atliekantis valstybės valdomų įmonių stebėseną ir analizę nurodo, kad pastaraisiais metais didžiausias pelno augimas fiksuojamas energetikos sektoriuje, o prie to nuolat didžiąja dalimi prisideda „Lietuvos energijos“ įmonių grupė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!