Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/63434/investuojanciam-verslui-kaune-isskirtiniu-kompetenciju-specialistai/spausdinti/

Investuojančiam verslui Kaune – išskirtinių kompetencijų specialistai

Publikuota: 2018-04-27 14:33
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Aritmetine progresija augant elektronikos technikos specialistų poreikiui Kaune ir Lietuvoje, Kauno technikos kolegijos (KTK) ir privataus verslo šiam poreikiui atliepti atnaujinta studijų programa „Elektronikos technika“ gavo unikalų „Investor‘s spotlight“ ženklą, kuris užtikrina aukščiausios kokybės specialistų rengimą.

Pasak KTK direktoriaus Nerijaus Varno, ilgametis bendradarbiavimas su verslu ir kolegijos pozicionavimas kaip inžinerinės pramonės įmonių kolegijos leido užsibrėžti ambicingą tikslą ir įrodyti, kad jų rengiami elektronikos specialistai yra reikalingi ir savo vietą darbo rinkoje ras greitai. „Šiandien Kaune, į regioną atėjus „Continental“, „Hella“, „Holister“ kompanijoms, bei „Kitron“ įmonei išplėtus pajėgumus, ženkliai išaugo elektronikos technikos specialistų poreikis. Čia kalbu apie inžinierių, kuris laisvai kalba užsienio kalba, valdo ir taiko naujausias technologijas ir turi kitus skaitmeniniam amžiui reikalingus specialybės įgūdžius.

KTK nuolat galvoja apie kokybę – kolegijos studijų programas vertina tarptautiniai ekspertai, jas akredituoja Studijų kokybės vertinimo centras, tačiau kokybę norime pasitikrinti ir verslo pagalba. Nusprendėme aplikuoti į „Investor‘s spotlight“ kokybės ženklą, kurį gavę dar kartą įsitikinome, kad einame teisingu keliu, o mūsų absolventai turi tas žinias ir įgūdžius, kurių reikia šiandienos verslui“, – sako KTK direktorius N. Varnas.

KTK vadovo teigimu, vertinimo procesas užtruko kiek daugiau nei pusę metų. „Visas vertinimo procesas užtruko pusę metų: reikėjo parengti studijų programos vertinimo dokumentus, kuriuose atsispindėjo studijuojančiųjų dinamika, absolventų įsidarbinamumas, praktikų eiga, užsienio kalbų mokymasis, studijų programos atstovų ir įmonių bendradarbiavimas, baigiamųjų darbų tematika.

Vertinime dalyvavo užsienio investuotojai, su kuriais vyko KTK atstovų susitikimai. Jų metu vertintojai tikslinosi vertinimo dokumentuose pateiktą informaciją, pateikė rekomendacijas, ką reikėtų patobulinti, kad programa dar labiau atitiktų verslo lūkesčius.

Nors procesas ir ilgas, tačiau kardinalių pokyčių programos atnaujinime nebuvo, nes ji ir taip buvo pritaikyta mūsų partneriams tokiems kaip „Kitron“, kurie kolegijoje turi įsteigę vienintelę Baltijos šalyse elektros montažo laboratoriją. Labai naudingai bendradarbiaujame ir su UAB „Littelfuse“, UAB „Elinta“, UAB „Acme Europe“, UAB „Terra“ ir kitomis elektronikos sektoriuje veikiančiomis įmonėmis.

Taip pat nuolat rengiame apskritojo stalo diskusijas, klausiame verslo, ko jiems reikia. Tad programa, galima sakyti, pasipildė ne tik inžinerinėmis dalimis. Dar daugiau dėmesio skirsime studentų komunikacijai, bendravimui su kolegomis ir klientais, LEAN metodologijai, vizitams į skirtingas verslo įmones. Žinoma, auga ir praktinė dalis bei realių, verslui aktualių, problemų sprendimas praktikos metu. Gautas įvertinimas rodo, kad mūsų studijų programa atliepia verslo poreikius ir yra pasirengusi ruošti aukščiausios kvalifikacijos specialistus, o būsimiems darbo rinkos dalyviams garantuoja būsimą darbo vietą ir perspektyvią karjerą“, – teigia N. Varnas.

Pasak KTK direktoriaus, siekiamybė – visas kolegijos studijų programas įsivertinti verslo pagalba ir paženklinti „Investors spotlight“ kokybės ženklais. Artimiausiu metu bus siekiama patikrinti, bene, daugiausiai potencialo turinčią ir tarptautinių karjeros galimybių suteikiančią Orlaivių mechanizmų studijų programą. Šiuo metu kolegija vykdo 10 studijų programų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!