Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/63245/paslaugu-eksporto-pletra-leme-rekordine-mttc-apyvarta/spausdinti/

Paslaugų eksporto plėtra lėmė rekordinę MTTC apyvartą

Publikuota: 2018-04-12 13:27
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Didžiausios Baltijos šalyse mobiliųjų telefonų priežiūros paslaugas teikiančios bendrovės „Mobiliųjų telefonų priežiūros centras“ (MTTC) 2017 metų apyvarta pasiekė rekordinius 24,95 mln. eurų ir buvo 16 proc. didesnė nei 2016 metais. Didžiausias augimas fiksuotas Latvijoje, kur per metus MTTC apyvarta išaugo beveik 65 proc. iki 2,8 mln. eurų. Pagrindinės augimo priežastys – sparti paslaugų eksporto plėtra ir naujų salonų atidarymas.

„Vietinėje rinkoje augame plėsdami savo paslaugų spektrą. Paslaugas kuriame atsižvelgdami į klientų poreikius ir jie tai vertina. Pavyzdžiui, neseniai pradėjome teikti senų įrenginių supirkimo paslaugą ir išplėtėme galimybę daugelyje salonų populiariausiems modeliams atlikti skubius negarantinius remontus. Taip pat įgyvendinome naują salonų koncepciją, klientų aptarnavimo salonus perkeldami ten, kur klientai lankosi dažniausiai – į didžiausius prekybos centrus“, – sako MTTC direktorius Gintaras Kručkas.

Lietuvoje MTTC apyvarta 2017 metais siekė 20,1 mln. eurų ir buvo 13,84 proc. didesnė nei prieš metus. Didžiausią įtaką bendrovės apyvartos augimui Lietuvoje turėjo naujos paslaugų eksporto kryptys – MTTC pradėjo remontuoti išmaniuosius telefonus iš Prancūzijos, Italijos, Norvegijos ir Vokietijos.

Spartų MTTC apyvartos augimą Latvijoje lėmė bendrovės plėtra vietos rinkoje – per metus buvo atidaryti du nauji klientų aptarnavimo salonai, padėję išauginti MTTC klientų Latvijoje skaičių.

„Latvijoje jau veikėme keletą metų, tačiau plėtrą iš esmės pradėjome tik pernai. Praėjusiais metais investavome į naujų salonų atidarymą Latvijoje ir tai lėmė daugiau nei 50 procentų išaugusius klientų srautus“, – priduria G. Kručkas.

Jis teigia, jog šiuo metu daugiau nei 80 proc. MTTC pajamų sudaro pajamos iš paslaugų eksporto: „Augame išmaniųjų įrenginių priežiūros paslaugas siūlydami klientams užsienyje. Įrenginių draudimo bendrovės, mobiliojo ryšio operatoriai ir kiti klientai užsienyje įvertina MTTC siūlomą kainos ir kokybės santykį, todėl jų skaičius nuolat didėja. Šiuo metu Lietuvoje techninės priežiūros paslaugas jau teikiame įrenginiams iš 13 pasaulio šalių“.

MTTC šiandien aptarnauja didžiausių senajame žemyne mobiliųjų operatorių klientus. Bendrovė techninį aptarnavimą teikia įrenginiams iš Baltijos ir Skandinavijos šalių, Suomijos, Italijos, Nyderlandų, Islandijos, Vokietijos, Prancūzijos bei Austrijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!