Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/63169/versluma-skatinanti-metodika-paruosta-lietuvos-rinkai/spausdinti/

Verslumą skatinanti metodika paruošta Lietuvos rinkai

Publikuota: 2018-04-05 18:43
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai informuoja, kad per keletą metų vykusį projektą „Job developer“ pavyko Lietuvos rinkai adaptuoti „Job developer“ metodiką, apmokyti Lietuvos darbo biržos ir kitų institucijų darbuotojus padėti jauniems žmonėms aktyviai įsitraukti į darbo rinką, savarankiškai dirbti ir pradėti vystyti verslą.

„Job developer“ metodikos kūrėjas – žymus Vokietijos žmogiškųjų išteklių specialistas (Volkswagen AG) Peter Harz, sukūręs darbo rinkos reformas, žinomas ne tik Vokietijoje, bet pasauliniu mastu. Harz I-IV reformos yra tapusios bendriniais pavadinimais ir sėkmingu pavyzdžiu su nedarbo iššūkiais susiduriančiai Europai.

„Vykdant šį pilotinį projektą aiškiai pastebėjome, kad glaudus verslo organizacijų ir valstybinių institucijų bendradarbiavimas ne tik padeda mažinti nedarbą, bet ir gali kokybiškai prisidėti prie verslumo skatinimo. Sutelkdami jėgas šiuo projektu ne tik adaptuojame naują metodiką, tačiau siekiame, kad Lietuvoje būtų specialistų, kurie galėtų pažangias verslumo ugdymo metodikas taikyti kasdieniame savo darbe, ir taip būtų užtikrinamas nuoseklus darbas, skatinant jaunus žmones imtis verslo“, – pažymi Rūmų prezidentas Sigitas Leonavičius.

Įgyvendinant projektą buvo atlikta analizė, kuri parodė, kad dauguma specialistų, užsiimančių jaunų žmonių skatinimu ir mokymu užsiimti verslu, dirba nenaudodami jokios metodikos, remdamiesi vien savo žiniomis. Šio projekto žinios gali palengvinti ir kokybiškai pagerinti dirbančių specialistų darbo kokybę. Projekto pilotinių mokymų metu apmokyti Darbo biržos, universitetų karjeros centų atstovai, mokymuose taip pat dalyvavo ir jaunų bedarbių, o adaptuota metodika gali būti naudojama Lietuvos darbo biržos jaunimo darbo centruose, taikoma universitetų karjeros centruose ir kitur.

„Užimtumo tarnybai dalyvavimas šiame projekte, darbuotojų įgytos teorinės ir praktinės žinios bei kompetencijos labai pravers ne tik padedant žmonėms susirasti darbą, bet ir skatinant jaunus žmones pradėti kurti verslą, suteikiant žinių, kaip tai galima įgyvendinti“, – pažymi Lietuvos darbo biržos direktorė Ligita Valalytė, akcentuodama užtikrintą šio projekto veiklų tęstinumą ir ilgalaikę jų naudą.

Projektas „Job developer“, finansuojamas iš „Erasmus+“ programos pradėtas įgyvendinti 2015 metais ir baigsis šiemet. Projekto vykdytojas – Rūro universitetas Bochume (Vokietija). Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai dalyvavo projekte kaip lygiavertis partneris su kitais dalyviais – „Institute for Work Science at the Ruhr-University of Bochum“ (Vokietija), „Minipreneure GgmbH Saarbrucken“ (Vokietija), „Eniochos Consulting“ (Graikija), Mokslo ir technologijų parkas Kretoje (STEP-C) (Graikija), Gabrovo prekybos ir pramonės rūmai (Bulgarija), „Entro Europeo de Empresas e Innovation de Murcia“ (CEEIM) (Ispanija), „Pecs-Baranya“ prekybos ir pramonės rūmai (Vengrija).

Projekto biudžetas, tenkantis Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų veikloms – 26 265,00 Eur. Rūmai sieks išlikti aktyvus metodikos informacinis centras ir Lietuvos darbo biržos socialinis partneris diegiant naujas veiklas, skatinančias jaunimo verslumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!