Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/63162/dirbtinio-intelekto-naudojima-versle-ibm-skatins-nauja-platforma-ir-elitine-komanda/spausdinti/

Dirbtinio intelekto naudojimą versle IBM skatins nauja platforma ir elitine komanda

Publikuota: 2018-04-05 19:13
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

IBM pristatė naują didžiųjų duomenų ir „besimokančių mašinų“ platformą ir elitinę konsultantų komandą verslui. Tikimasi, kad tai padės bendrovėms geriau išnaudoti dirbtinio intelekto teikiamas galimybes didinant veiklos produktyvumą bei įgyjant pranašumą prieš konkurentus.

Itin didžiuliu analizės greičiu – milijono atvejų per sekundę – pasižyminti naujoji IBM „Cloud Private for Data“ yra integruota didžiųjų duomenų mokslo, duomenų inžinerijos ir taikomųjų programų kūrimo platforma. Ji verslui suteiks ne tik vertingų įžvalgų iš turimų duomenų, bet ir lesi vartotojams patiems kurti programas analizuojančias didžiulius realiu laiku iš daiktų interneto jutiklių, mobiliųjų įrengimų ar elektroninės prekybos sistemų gaunamus duomenų srautus.

„Nepriklausomai nuo to, ar bendrovės tai jau suvokė, ar dar ne, dirbtinis intelektas šiandien yra svarbiausias verslo aplinką keičiantis veiksnys, – sakė IBM analitikos padalinio vadovas Rob Thomas. – Tam, kad pasinaudotų jo teikiamomis galimybėmis, verslas turi sukurti informacijos architektūrą informacijai rinkti, apdoroti ir analizuoti. Nauja IBM platforma suteiks verslui prieigą prie galingų duomenų mokslo ir besimokančių mašinų technologijų, kurios duomenis paverčia žaidimo taisykles keičiančiomis įžvalgomis.“

IBM „Could Private“ aplinkoje iš pradžių veiksianti „Cloud Private for Data“ platforma vėliau bus prieinama visuose debesų kompiuterijos aplinkose, taip pat bus kuriami atskiroms verslo šakoms – finansų paslaugoms, sveikatos apsaugai, gamybai ir daugeliui kitų – skirti sprendimai.

IBM taip pat pristatė Elitinę duomenų mokslo komandą – nemokamai konsultuojantį padalinį, kurio užduotis yra spręsti klientams kylančias didžiųjų duomenų analizės problemas ir padėti verslui išnaudoti dirbtinio intelekto potencialą. Masačusetso technologijų instituto atlikto tyrimo duomenimis, 85 % iš 3000 apklaustų verslo lyderių tiki, kad dirbtinis intelektas gali jų bendrovėms suteikti konkurencinio pranašumo, tačiau tik 1 iš 5 tyrime dalyvavusių verslininkų ėmėsi kokių nors realių žingsnių, kad pasinaudotų šiomis galimybėmis. Daugumai organizacijų užduotis suvokti, organizuoti ir valdyti turimus duomenis pasirodė esanti pernelyg sudėtinga.

Todėl IBM nusprendė suburti aukščiausios klasės specialistų komandą, kuri vietoje padėtų klientams geriau suprasti ir kontroliuoti duomenis, o dirbtinį intelektą integruoti į verslą. Šiuo metu IBM Duomenų mokslo komandoje jau dirba daugiau nei 30 specialistų, kurie padeda pusšimčiui bendrovių. Planuojama, kad per artimiausius kelerius metus Duomenų mokslo komanda išaugs iki 200 narių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!