Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/63007/gamintojai-jau-pradeda-salinti-amd-is-savo-zaidejams-skirtu-prekiu-zenkliu/spausdinti/

Gamintojai jau pradeda šalinti AMD iš savo žaidėjams skirtų prekių ženklių?

Publikuota: 2018-03-22 20:14
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Panašu, kad „nVidia“ partnerių programa pradeda veikti, nes matome pirmuosius požymius. Jei nepamenate, tai „GeForce Parter Program“ vienas iš reikalavimų yra „GeForce“ produktams suteikti išskirtinį prekių ženklą, juo negali naudotis jokia kita kompanija. Tai yra AMD arba „Intel“. Kaip žinome tai pagrinde liečia „Asus“, MSI ir „Gigabyte“, kurie siūlo „nVidia“ ir AMD vaizdo plokštes, kompiuterius su specialiais savo prekių ženklais skirtais žaidėjams: „Strix“, „Gaming“ ir „Aorus“.

Pirmasis signalas, kad AMD yra išmesta iš „Aorus“ prekių ženklo yra neseniai išleista išorinė dėžutė su „Radeon RX 580“ vaizdo plokštė, skirta pagreitinti nešiojamus kompiuterius. Ši dėžutė neturi „Aorus“ prierašo ir vadinasi tiesiog „Gigabyte RX 580 Gaming Box“. Tokios pat dvi dėžutės su „nVidia“ vaizdo plokštėmis „Aorus“ prierašą turi.

Gamintojai jau pradeda šalinti AMD iš savo žaidėjams skirtų prekių ženklių?

Kilus nemažam susidomėjimui, kodėl taip įvyko „Computer Base“ „Gigabyte“ paklausė kokia to priežastis. Atsakymas tikrai keistas. „Gigabyte“ atsakė, kad tai ne į žaidėjus nutaikytas produktas. Tuo tarpų jų pačių tinklapyje parašyta: paverskite savo „ultrabooką“ į žaidimų platformą ir pagerinkite patirtį žaidimuose. Tarp eilučių skaityti nesunku, „Gigabyte“ buvo tiesiog priversta AMD išmesti iš „Aorus“ prekių ženklo. Tiesa, kol kas esami „Radeon“ produktai vis dar pardavinėjami su „Aorus“ prierašu, bet tai gali greitai pasikeisti.

Su panašiomis problemomis, tikriausiai, susiduria ir „Asus“ su MSI. Dabar pastebima, kad „Radeon“ „Strix“ vaizdo plokščių pasiūla ypač žema JAV, Europoje ji kiek geresnė. Tai gali būti susiję ir su kriptovaliutų karštine. „Asus“ tinklapis irgi atrodo normaliai.

Tuo tarpu MSI tinklapyje pastebėti pasikeitimai. „Radeon Gaming X“ serijos vaizdo plokščių įrašų nebėra globaliame ir Europai skirtame tinklapyje. Tuo tarpu JAV skirtas puslapis teberodo visas vaizdo plokštes kaip ir seniau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!