Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/62991/dkv-ir-innogy-se-kartu-imasi-naujo-projekto-elektromobilumo-rinkoje/spausdinti/

DKV ir „innogy SE“ kartu imasi naujo projekto elektromobilumo rinkoje

Publikuota: 2018-03-21 14:03
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Mobilumo paslaugų tiekėjas DKV ir „innogy SE“ pradeda bendradarbiavimą elektrinio mobilumo srityje. Šalys pasirašė ketinimo protokolą bendrai įmonei sukurti.

Planuojama sukurti visoje Europoje veiksiantį viešą elektromobilių įkrovimo tinklą. Transporto priemonių aptarnavimo keliuose lyderė DKV kartu su pirmaujančia Vokietijos energetikos kompanija „innogy SE“ sutarė dėl europinio elektromobilių įkrovimo tinklo, skirto komercinės paskirties transporto priemonių parkų operatoriams, kūrimo. Šiam tikslui įgyvendinti dvi bendrovės ketina steigti bendrą įmonę, taip siekdamos sujungti kiekvienos iš jų turimas stipriąsias puses.

„Per ateinančius porą metų elektromobilumo rinkoje tikimės sulaukti spartaus augimo, ypač tarp mūsų turimų verslo klientų. Planuojama įsteigti bendra įmonė jau greitai leis mums visoje Europoje pasiūlyti plataus spektro paslaugas, užtikrinančias skaidrų atsiskaitymą už klientų elektromobilių sunaudojamą elektros energiją. Numatyta paslauga dar labiau supaprastins keliones elektromobiliais ir suteiks klientui daugiau patogumo bei saugumo. Neabejoju, kad DKV yra puikus partneris šiam projektui įgyvendinti“, – pasakoja Markusas Dehnas, „innogy“ elektrinio mobilumo produktų vystymo viceprezidentas.

„Džiaugiamės, kad kurdami šią būsimą bendrą įmonę galime bendradarbiauti su tokiu žinomu ir itin kompetentingu verslo partneriu kaip „innogy“, – teigia „DKV Euro Service“ kuro ir transporto paslaugų direktorius Svenas Mehringeris.

Kiekvienos iš įmonių teikiamos paslaugos papildo viena kitą. Pastaruosius kelerius metus „innogy“ atkakliai tobulino pažangiausias įkrovimo technologijas. Bendrovė suteikia platų įkrovimo infrastruktūros ir paslaugų pasirinkimą parkų operatoriams, verslo ir mažmeniniams klientams bei viešajam sektoriui. „innogy“ yra vienas iš pirmaujančių įkrovimo infrastruktūros tiekėjų visoje Europoje, turintis apie 7000 įkrovimo stočių tinklą. Kompanija naudoja veiksmingą ir lanksčią IT platformą, kuri padeda užtikrinti tikslų ir skaidrų procesą, apskaičiuojant vieno elektromobilio įkrovimo išlaidas pagal suvartojimą.

„DKV Euro Service“, kaip viena pirmaujančių mobilumo paslaugų teikėjų logistikos ir krovinių gabenimo sektoriaus bendrovėms, gali pasigirti kelias dešimtis metų skaičiuojama patirtimi tradicinėje rinkoje. Bendrovė tvarko 170 000 klientų atsiskaitymo paslaugas, apimančias degalų papildymą, kelių mokesčius ir elektromobilių įkrovimą. Savo tinkle įmonė turi 7000 viešųjų įkrovimų stotelių.

Ateityje planuojama įsteigti bendra įmonė taps naudinga tiek mažmenai, tiek ir verslo klientams, bet labiausiai, automobilių parko operatoriams, dirbantiems su elektra varomais arba hibridiniais automobiliais. Darbuotojai turės galimybę įkrauti savo transporto priemones nepriklausomai nuo to, kokio tiekėjo paslaugomis naudojasi, o visos išlaidos bus pateikiamos vienoje sąskaitoje faktūroje. Taip pat naudojantis šia sistema bus galima patogiai apmokėti ir kelių bei automobilio plovimo mokesčius.

Abi šalys jau ratifikavo projektą, pasirašydamos pirmąjį ketinimo protokolą. Tačiau, pirmiausia, numatytą įsteigti bendrą įmonę turės patvirtinti antimonopolinės institucijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!